Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: H BMW M4 CS των 550 ίππων

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: H BMW M4 CS των 550 ίππων

ΝΕΑ

Επίσημο: H BMW M4 CS των 550 ίππων

ΝΕΑ

Η βαυαρική εταιρία προσθέτει στην γκάμα της M4 την ισχυρότερη κατά 20 ίππους και ελαφρύτερη κατά 20 κιλά έκδοση CS.

Advertisement
Advertisement

H νέα M4 CS προσφέρει τις συγκινήσεις ενός αυτοκινήτου πίστας χωρίς όμως να περνά σε δεύτερη μοίρα τις ανέσεις της απλής M4. Έτσι, γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ της στάνταρ M4 και της περιορισμένης έκδοσης CSL, η BMW στοχεύει να προσφέρει ένα σπορ κουπέ που τα κάνει όλα.

Σε σύγκριση με τη M4 Competition, η M4 CS διαθέτει αρκετές αναβαθμίσεις. Με μείωση βάρους κατά 20 κιλά και αύξηση ισχύος κατά 20 ίππους, υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις, χωρίς να θυσιάζει την καθημερινή χρηστικότητα.

Η εστίαση στη μείωση του βάρους είναι εμφανής στην εκτεταμένη χρήση εξαρτημάτων από ανθρακονήματα σε όλο το εμφατικό αμάξωμα, από την οροφή και το καπό μέχρι τα εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό, η M4 CS μοιράζεται τον ίδιο twin-turbo εξακύλινδρο τρίλιτρο σε σειρά με τη M3 CSL, αποδίδοντας 550 ίππους και 650 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το κιβώτιο M Steptronic των 8 σχέσεων με την ισχύ να περνά στους τέσσερις τροχούς.

Παρόλο που η αύξηση της ισχύος μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο κάποιοι θα ήλπιζαν, εξακολουθεί να μεταφράζεται σε εντυπωσιακά νούμερα επιτάχυνσης και μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. Και η τελική ταχύτητα απελευθερώνεται έως τα 302 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η BMW έχει επίσης δώσει προσοχή στα δυναμικά χαρακτηριστικά της M4 CS, με πιο hardcore ρύθμιση του σασί και προσαρμοστικές ρυθμίσεις της ανάρτησης. Στάνταρ είναι το πακέτο M Driver’s.

Η τετρακίνηση M xDrive με προτεραιότητα στους πίσω τροχούς (ή και αποκλειστικά σε αυτούς στην επιλογή drift) ενισχύει περαιτέρω τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την πρόσφυση, επιτρέποντας στους οδηγούς να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

Advertisement

Οπτικά, η M4 CS διατηρεί τα επιθετικά στιλιστικά στοιχεία της σειράς M4, με μερικές μοναδικές πινελιές, όπως η χαρακτηριστική σχεδίαση της εμφατικής μάσκας και οι πινελιές από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα κοσμείται με κορυφαία υλικά και χαρακτηριστικά M, όπως κάρμπον επενδύσεις καθίσματα M Carbon και μια κυρτή διάταξη οθόνης με ειδικά γραφικά για την M.

Φυσικά, υπάρχουν διάφορα άλλα στοιχεία που ταιριάζουν στη M4, με εξατομικευμένη διαμόρφωση του σασί (τιμόνι/ κινητήρας/ τετρακίνηση/ κιβώτιο/ ανάρτηση) και στάνταρ το πακέτο M Drive Professional με M Drift Analyzer και M Laptimer.

Advertisement

Η νέα M4 CS θα παράγεται μαζί με τις άλλες εκδόσεις M4 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Τα βιβλία παραγγελιών θα ανοίξουν από τα τέλη Μαΐου με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται από το φθινόπωρο.