Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση ουσίας για το Land Rover Defender

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάθμιση ουσίας για το Land Rover Defender

ΝΕΑ

Αναβάθμιση ουσίας για το Land Rover Defender

ΝΕΑ

Η Land Rover ανανέωσε το Defender με σκοπό να το κάνει πολυτελέστερο, ισχυρότερο σε απόδοση και να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αναβάθμιση στην ποιότητα των υλικών και του εξοπλισμού του σε σχέση με ό,τι ίσχυε ως τώρα. Όμως, με την ευκαιρία, οι άνθρωποι της Land Rover τοποθέτησαν ισχυρότερο πετρελαιοκινητήρα στο Defender D350 (το οποίο αντικαθιστά το D300).

Πλέον, αυτή η έκδοση διαθέτει τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά ντίζελ ο οποίος έχει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης. Έτσι, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 350 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 700 Nm. Συγκριτικά, η ισχύς του έχει αυξηθεί κατά 50 ίππους και η ροπή του κατά 50 Nm, αντίστοιχα.

Επίσης, η έκδοση P400, με τον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα, αντικαταστάθηκε από αυτή με τον πεντάλιτρο V8, ενώ η P400e (δηλαδή η Plug-in Hybrid) αντικαταστάθηκε από την P300e. Σύμφωνα με τη Land Rover, οι αλλαγές στους κινητήρες έγιναν για να πληρούν τις νόρμες [προστασίας του περιβάλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα του ανανεωμένου μοντέλου, το Defender 110 διατίθεται στην έκδοση Sedona η οποία είναι βαμμένη σε χρώμα Sedona Red και θα διαθέτει στοιχεία εμπνευσμένα από την έρημο της Αριζόνας. Επίσης, σε αυτό θα υπάρχουν τροχοί 22 ιντσών σε χρώμα Gloss Black.

Στο εσωτερικό του, η αναβάθμιση του εξοπλισμού περιλαμβάνει νέες επενδύσεις σε σκούρο χρώμα οι οποίες είναι και δείχνουν ποιοτικότερες από πριν. Επίσης, αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης, πλέον διατίθενται ηλεκτρικά και κλιματιζόμενα καθίσματα τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Στο Defender 130 (δηλαδή στην επταθέσια εκδοχή του πολυτελούς εκτός δρόμου μοντέλου) και αυτά της τρίτης σειράς είναι θερμαινόμενα ή/και ψυχόμενα.