Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τι επενδύει η Amazon σε Ευρώπη και Ελλάδα;

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τι επενδύει η Amazon σε Ευρώπη και Ελλάδα;

ΝΕΑ

Σε τι επενδύει η Amazon σε Ευρώπη και Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η Amazon έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Γηραιά Ήπειρο, μια διαδικασία που περιλαμβάνει και τη χώρα μας. Σε τι θα επενδύσει αυτή τη φορά;

Advertisement
Advertisement

Η Amazon, έχει γίνει γνωστή για την προσφορά υπηρεσιών, μια διαδικασία που την έκανε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα στελέχη της αποφάσισαν να επενδύσουν σε έναν ακόμα τομέα ο οποίος αφενός διευκολύνει τις δραστηριότητές της και αφετέρου θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός της.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η Amazon πρόκειται να επενδύσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για την αγορά και χρήση αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις χώρες τις Ευρώπης. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ένας επιπλέον στόχος της επένδυσης είναι να τονωθεί η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στους τομείς του εμπορίου όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και να συμβάλλει με τον τρόπο της στην ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο εκπρόσωπος της Amazon τόνισε ότι σκοπός της εταιρείας είναι να φτάσουν τα οχήματα αυτής της τεχνολογίας τα 10.000 ως το 2025, από τα περίπου 3.000 που είναι τώρα ο αριθμός τους, δηλαδή να υπερτριπλασιστεί αυτός. Όπως είπε, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα βαν που διαθέτει παρέδωσαν, συνολικά, περισσότερα από 100.000.000 πακέτα στους παραλήπτες τους πέρυσι.

Advertisement

Εκτός από την απόκτηση των ηλεκτρικών οχημάτων η Amazon θα επενδύσει και στην εγκατάσταση 1.000 δημόσιων φορτιστών στις χώρες της Ευρώπης. Τέλος, θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει παραγγείλει 100.000 αμιγώς ηλεκτρικά βαν από τη Rivian τα οποία θα χρησιμοποιήσει σε όλον τον κόσμο. Η παραλαβή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, όπως έχει συμφωνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα γίνει η Νάξος Smart Island;
Lamborghini Huracan Evo με Android Auto και Alexa
Η Amazon απολύει με τη βοήθεια του… Big Brother

Advertisement