Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα γίνει η Νάξος Smart Island;

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα γίνει η Νάξος Smart Island;

ΝΕΑ

Πότε θα γίνει η Νάξος Smart Island;

ΝΕΑ

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοζόταν στα μέσα Ιουλίου, κάτι που δεν έγινε τότε. Ωστόσο, πλέον ήρθε η ώρα για την έναρξη του σχεδίου «Naxos Smart Island» το οποίο υποστηρίζει και θα υλοποιήσει η Amazon.

Advertisement
Advertisement

Μετά την Αστυπάλαια, είναι η σειρά της Νάξου να εκσυγχρονιστεί σε σημαντικό βαθμό και να αποτελέσει πρότυπο εφαρμοσμένης τεχνολογίας. Το πρόγραμμα «Naxos Smart Island» το οποίο στηρίζει και θα αναπτύξει η Amazon, μέσω του ελληνικού τμήματος της Amazon Web Services, ξεκίνησε ως ιδέα πέρυσι τον Ιούλιο.

Τότε, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Αντίπαρο τον κ. Jeff Bezos, τον ιδρυτή της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους υπήρξε η ιδέα να πραγματοποιηθεί ένα σχέδιο που θα βοηθούσε τη Νάξο να καινοτομήσει. Έτσι, προέκυψε το σχέδιο να γίνει αυτή «έξυπνο νησί» και να είναι το παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η Νάξος θα ανακηρυχθεί σε Smart Island την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, σε επίσημη εκδήλωση στην οποία θα παραστούν μέλη της Κυβέρνησης και στελέχη της Amazon Web Services. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Cyclades.gr», παρόντες θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Το σχέδιο αφορά στη χρήση drones και τα οποία θα με μεταφέρουν βιολογικό υλικό και φάρμακα τόσο στις περιοχές της Νάξου όσο και στα κοντινά νησιά της. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν και θα υποστηρίζονται καλύτερα οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής που εφαρμόζονται ήδη εκεί.

Advertisement

Επίσης, τα drones θα συμβάλλουν στην καλύτερη επόπτευση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τη Νάξο από το Λιμενικό Σώμα σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τις ακτές της, για την έγκαιρη διαπίστωση ναυτικών ατυχημάτων ή παράνομων δραστηριοτήτων εν πλω.

Τέλος, με το πρόγραμμα «Νάξος – το επόμενο ελληνικό Smart Island» ενισχύεται η βιωσιμότητά του, καθώς θα μειωθεί η ενεργειακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση του νησιού από την καθημερινή δραστηριότητα ντόπιων και τουριστών.

Advertisement

Έτσι, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών και θα αυξηθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση, τόσο στη Νάξο όσο και στα νησιά του συμπλέγματος των Μικρών Κυκλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα ηλεκτρικά van της Amazon από τη Rivian (VIDEO)
Υπηρεσίες δεδομένων cloud ετοιμάζει η Toyota
H Amazon παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά Mercedes-Benz!

Advertisement