Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Amazon εισέρχεται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Amazon εισέρχεται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η Amazon εισέρχεται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

H κορυφαία διαδικτυακή εταιρεία πλήρωσε πάνω από 1,2 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την start-up Zoox.

Advertisement
Advertisement

Η Amazon κατέθεσε πάνω από 1,2 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την start-up αυτοκινητοβιομηχανία Zoox, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επένδυση του ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η συμφωνία μεταξύ Amazon και Zoox όπως αναφέρει το Reuters, έχει στόχο να δημιουργήσει έναν στόλο οχημάτων αυτόνομης οδήγησης «χτυπώντας» κατά μέτωπο την Waymo, που αποτελεί leader στην κατηγορία της αυτόνομης οδήγησης που υποστηρίζεται από την Alphabet.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η Amazon θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση αυτόνομης τεχνολογίας στο δίκτυο παράδοσης. Να σημειωθεί ότι, η Zoox ιδρύθηκε το 2014, με την αξία της να αποτιμάται στα 3,2 δισ. δολ. τον Ιούλιο του 2018.

Τον Δεκέμβριο του 2018, έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αυτόνομης οδήγησης του κοινού στην Καλιφόρνια. Έως τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg, η Zoox είχε συγκεντρώσει 800 εκατ. δολ. σε επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Aicha Evans, που προηγουμένως ήταν ο διευθύνων της Intel. Στις 20 Μαρτίου 2019, η Tesla υπέβαλε αγωγή εναντίον της Zoox και πολλών υπαλλήλων της Tesla -που αποχώρησαν από την Tesla για να εργαστούν στη Zoox- ισχυριζόμενη ότι πήραν μαζί τους πληροφορίες και εμπορικά μυστικά της Tesla που σχετίζονται με τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι δεν θα πληρώσουν πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο σε ΚΤΕΟ

Advertisement

Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ «μπλοκάρουν» τις αλλαγές στους δασμούς!

Ετοιμάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας για τα παλαιά αυτοκίνητα!