Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Tα ηλεκτρικά van της Amazon από τη Rivian (VIDEO)

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα ηλεκτρικά van της Amazon από τη Rivian (VIDEO)

Fleet Cars

Tα ηλεκτρικά van της Amazon από τη Rivian (VIDEO)

Fleet Cars

Η Amazon έδωσε στη δημοσιότητα video στο οποίο δείχνει τα ηλεκτρικά van που θα αρχίσει να χρησιμοποιεί από το 2021 και θα παράγονται από τη Rivian.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες μέρες, η Amazon αποκάλυψε το φορτηγό διανομής που θα κατασκευάζει η Rivian και θα είναι φυσικά ηλεκτρικό.

Τα φορτηγά αυτά, θα τεθούν σε κανονική ροή δρομολογίων από την Amazon, μέσα στο 2021. Η εταιρεία που θεωρείται «γίγαντας» στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα γενικότερα, ανακοίνωσε πέρυσι ότι είχε παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά από την Rivian, στην οποία είναι κύριος επενδυτής. Η Amazon σχεδιάζει να έχει 10.000 από αυτά τα φορτηγά σε λειτουργία έως το 2022 και το σύνολο των 100.000 στο δρόμο μέχρι το 2030. Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες και το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Amazon, φαίνεται ότι ο σχεδιασμός του φορτηγού έχει αλλάξει κάπως σε σχέση με την πρώτη του παρουσίαση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου van είναι ξεχωριστός, ειδικά για τα αυτοκίνητα που έχει παραγγείλει η Amazon και πάνω στο αυτοκίνητο δεν εντοπίζεται το λογότυπο της Rivian, παρά μόνο αυτό της Amazon.

Advertisement
Advertisement

Στα εμπρός φωτιστικά σώματα ωστόσο, φαίνεται η «συγγένεια» με το pick up R1T της Rivian, καθώς και με το SUV της εταιρείας, το R1S. Η κυκλοφορία και των δύο οχημάτων έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του COVID-19, με το R1T να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις παραδόσεις τον Ιούνιο του 2021, ακολουθούμενο από το R1S τον Αύγουστο του 2021. Αυτή είναι μια καθυστέρηση περίπου έξι μηνών από την αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί. Το van, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει μια έκδοση της πλατφόρμας «skateboard» πάνω στην οποία έχουν «χτιστεί» τα R1T και R1S, πιθανότατα με μεγαλύτερο μεταξόνιο. Η Rivian δήλωσε ότι η μεγαλύτερη μπαταρία συμβατή με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα προσφέρει αυτονομία έως 644 χιλιόμετρα– τουλάχιστον στις δύο επιβατικές εκδόσεις, pickup και SUV.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Teaser από τη Rivian για το R1T pick up (VIDEO)

Η Amazon παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά από τη Mercedes-Benz

Advertisement

Με την αυτόνομη οδήγηση θα ασχοληθεί και η Amazon