Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H παραγγελία των 644 εκατ. ευρώ της Amazon στην Rivian

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H παραγγελία των 644 εκατ. ευρώ της Amazon στην Rivian

ΝΕΑ

H παραγγελία των 644 εκατ. ευρώ της Amazon στην Rivian

ΝΕΑ

Η Amazon θα αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά για παραδόσεις αγαθών  από την start up εταιρία Rivian, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Amazon Jeff Bezos.

Advertisement
Advertisement

 

Σε μία εκδήλωση κατά την οποία, ο Jeff Bezos ανακοίνωσε τις ενέργειες της Amazon για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή ο CEO της αποκάλυψε την παραγγελία της εταιρείας για 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά delivery από την Rivian.

Advertisement
Advertisement

Ο Bezos δήλωσε τα περισσότερα από τα 100.000 Rivian θα παραδοθούν στην Amazon το 2024. Τα πρώτα φορτηγά θα βγουν στο δρόμο το 2021, με τα πρωτότυπα ενδεχομένως να δοκιμαστούν σε κανονικές συνθήκες το 2020. λεπτά μετά την ανακοίνωση Μπέζος, η Amazon ανώτερος αντιπρόεδρος για τις πράξεις Ντέιβ Κλαρκ έγραψε μια απόδοση του οχήματος.

Η Rivian είναι ένα σχετικά νέο όνομα στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, που έκανε το ντεμπούτο της με pickup φορτηγά και SUV στα τέλη Νοεμβρίου του 2018. Όμως, η εταιρεία λειτουργεί σε… stealth mode (διακριτικά) από το 2009. Αρχικά δημιούργησε (όπως η Tesla) ένα Roadster όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της RJ Scaringe έστρεψε τελικά την εταιρεία προς μια πιο… περιπετειώδη κατηγορία πελατών.

Φέτος η Rivian έκανε μία τεράστια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων και εξασφάλισε επενδύσεις από μια σειρά από σημαντικούς πελάτες όπως η Amazon. Η εταιρεία του Jeff Bezos χρηματοδότησε με περίπου 644.000.000 ευρώ την Rivian. Τον περασμένο Απρίλιο, η Ford ανακοίνωσε μια επένδυση 453.000.000 ευρώ για την δημιουργία και εξέλιξη ηλεκτρικών ημιφορτηγών και SUV. Πιο πρόσφατα, Rivian υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Cox Automotive, ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του λιανικού εμπορίου και των logistics στις Η.Π.Α.

Advertisement

Η Rivian μας έχει δείξει ως τώρα δύο οχήματα: Το R1T pickup και το R1S SUV, τα οποία βασίζονται στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα. Η αυτονομία τους ξεπερνά τα 600 χλμ (640 για την ακρίβεια) με σταθερή ταχύτητα 90 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Με την παραγγελία της Amazon, αποκαλύπτετε ένα τρίτο όχημα στην εκκολαπτόμενη lineup της Rivian: Των επαγγελματικών φορτηγών.

Advertisement