Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα πάρει αυτή τη σπάνια Lancia Delta Integrale;

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θα πάρει αυτή τη σπάνια Lancia Delta Integrale;

ΝΕΑ

Ποιος θα πάρει αυτή τη σπάνια Lancia Delta Integrale;

ΝΕΑ

Στις 28 Μαΐου θα δημοπρατηθεί από την Silverstone Auctions μία από τις πιο όμορφες και σπάνιες Integrale που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Η ολοκίτρινη (με τα χρώματα της Ferrari) Delta αποτελεί ένα από τα 295 «κομμάτια» του βγήκαν από την παραγωγή το 1992.

Η Lancia -για όσους δεν το γνωρίζουν- πρωτοστατούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με δεκάδες καρό σημαίες από το 1972 μέχρι το 1992 όπου η Toyota έσπασε τον πρωτοκαθεδρία με την Celica. Η Delta Integrale κέρδισε έξι πρωταθλήματα και οι Ιταλοί την είχαν -και την έχουν- σε περίοπτη θέση στη εκτίμηση τους.

Advertisement
Advertisement

Το 1992 λοιπόν αποφάσισε να δώσει συλλεκτικό χαρακτήρα στην Intregrale με 295 μοναδικά κομμάτια με την ονομασία Evo Giallo Ferrari. H συγκεκριμένη είναι μία από τις 295 που δημιούργησαν οι Ιταλοί και είναι βαμμένη με ένα μοναδικό χρώμα που μπορείτε να το αποκαλέσετε και… Ferrari Yellow.

Ανήκει στην εταιρεία Silverstone Auctions και έχει διανύσει μόλις 27.772 χλμ. όλα αυτά τα χρόνια, με τους ειδικούς σε θέματα δημοπρασιών να υπολογίζουν σε ένα ποσό που θα κυμανθεί από 117.000 μέχρι 152.000 ευρώ.

Advertisement

Αν αναλογιστούμε τους φίλους του ιστορικού μοντέλου και τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για να αποκτήσουν άλλες συλλεκτικές περιπτώσεις της Integrale, τότε μπορούμε να περιμένουμε και ένα ποσό ακόμη πιο υψηλό από το εκτιμώμενο. Το συγκεκριμένο εφοδιάζεται με δίλιτρο turbo 16v βενζινοκινητήρα απόδοσης 210 ίππων.

Αν τα αξίζει ή όχι; H ιστορία έχει δείξει πως τέτοια αυτοκίνητα αποτελούν επένδυση και όχι μεταφορικό μέσο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εμβληματική Lancia Delta Integrale ξανά στους αγώνες! (+video)
H Lancia Delta Evo-e είναι το πιο αμφιλεγόμενο ηλεκτρικό restomod
Η σύγχρονη Lancia Delta S4 που όλοι θα θέλαμε