Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εμβληματική Lancia Delta Integrale ξανά στους αγώνες! (+video)

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εμβληματική Lancia Delta Integrale ξανά στους αγώνες! (+video)

ΝΕΑ

Η εμβληματική Lancia Delta Integrale ξανά στους αγώνες! (+video)

ΝΕΑ

Ο θρύλος του WRC εφοδιάζεται με ηλεκτρική καρδιά 680 ίππων και ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος FIA World Rallycross.

Advertisement
Advertisement

Επιστροφή στην άμμο για την θρυλική Lancia Delta Integrale, αλλά αυτή τη φορά με ηλεκτρική «καρδιά». Η μηδενικών ρύπων εκδοχή του ιδιαίτερα επιτυχημένου μοντέλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα τεθεί στις υπηρεσίες της γαλλικής ομάδας GCK, η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross.

Η διοργάνωση υποβάλλεται σε ριζικές αλλαγές, μιας και από το 2022 όλες οι συμμετοχές θα κινούνται από ηλεκτρικά μοτέρ. Ειδικότερα, και τα 14 αγωνιστικά θα ενσωματώνουν δύο ηλεκτροκινητήρες της αυστριακής εταιρείας Kreisel, με τη συνδυαστική απόδοση να είναι 680 PS και τη ροπή να φτάνει τα 800 Nm.

Από την άλλη, οι συμμετέχουσες ομάδες έχουν πλήρη ελευθερία να επιλέξουν το όχημα που θα ενσωματώσει το παραπάνω σύνολο, με την GCK (Green Corp Konnection) να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο θρυλική Lancia Delta Integrale που γνώρισε στιγμές αγωνιστικής δόξας από το 1987 έως το 1992.

Advertisement
Advertisement

Το όχημα που θα συμμετέχει στο στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross θα ονομάζεται Lancia Delta Evo-e και θα βασίζεται στη μετασκευή GCK Exclusiv-e της Lancia Delta Integrale.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα restomod που κατασκευάζεται από το παρακλάδι “Exclusive-e” της GCK. Η μετατροπή περιλαμβάνει την αντικατάσταση του βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρομοτέρ 200 PS/ 350 Nm και μια μπαταρία ιόντων λιθίου  30kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 200 χλμ. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Advertisement

Όπως, ωστόσο, προαναφέραμε, το μοντέλο που θα αγωνιστεί στο Rallycross θα έχει διαφοροποιημένο σύστημα κίνησης και συγκεκριμένα δύο κινητήρες 680 ίππων.

«Είμαι πανευτυχής που η GCK επιστρέφει στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross, το οποίο θα έχει αποκλειστικά ηλεκτρικές συμμετοχές […] Η δομή του αγώνα μας προσφέρουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά  αγωνιστικά θεάματα με ηλεκτρικά. Επιλέξαμε τη Lancia Delta, επειδή είναι ένα όχημα που μας έκανε να ονειρευόμαστε», ανέφερε ο Πρόεδρος της GCK, Guerlain Chicherit.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι ανεξαρτήτως με τις προσπάθειες της GCK στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Delta πρωταγωνιστεί και στα μελλοντικά σχέδια της Lancia, η οποία έχει ανακοινώνει με κάθε επισημότητα το λανσάρισμα μιας 100% ηλεκτρικής εκδοχής, το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Lancia Aurelia με 304 ίππους είναι το retro που όλοι θέλουμε
H Lancia Delta Evo-e είναι το πιο αμφιλεγόμενο ηλεκτρικό restomod
Επίσημη διαβεβαίωση για επιστροφή της Lancia Delta

Advertisement