Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σύγχρονη Lancia Delta S4 που όλοι θα θέλαμε

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σύγχρονη Lancia Delta S4 που όλοι θα θέλαμε

ΝΕΑ

Η σύγχρονη Lancia Delta S4 που όλοι θα θέλαμε

ΝΕΑ

Ένας ανεξάρτητος ιταλός σχεδιαστής παρουσιάζει μια ψηφιακή απεικόνιση της σύγχρονης εκδοχής της Lancia Delta S4 που σίγουρα θα κάνει πολλούς να ονειρεύονται

Advertisement
Advertisement

Η ελπίδα πως η Lancia θα αποκτήσει και πάλι τη λάμψη που αρμόζει στο παρελθόν και το όνομα της ιστορικής ιταλικής φίρμας είναι κάτι που παραμένει ζωντανό στην καρδιά κάθε petrolhead.

Ανάμεσά τους και ο ιταλός σχεδιαστής Sebastiano Ciarcia ο οποίος αντλώντας έμπνευση από την θρυλική Delta S4 δημιούργησε την σύγχρονη εκδοχή της. Ο ίδιος δηλώνει ένθερμος οπαδός της Lancia αλλά και της Delta την οποία βλέπει σαν το Άγιο Δισκοπότηρο θεωρώντας αδιανόητο το γεγονός πως δεν υπάρχει στα σημερινά αυτοκινητικά δεδομένα.

DELTA-S4-render

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία του πάντως είναι εμπνευσμένη από την πιο ακραία έκφραση της Delta, την αγωνιστική S4 που σημάδεψε την εποχή των Group B της δεκαετίας του ΄80. Ο Ciarcia τονίζει πως ήθελε το αυτοκίνητό του να σέβεται απόλυτα την φιλοσοφία και τη σιλουέτα του πρωτότυπου μοντέλου ξεκαθαρίζοντας πως στόχος του ήταν η μεταφορά τους στη σύγχρονη εποχή.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό καθώς το αυτοκίνητο «φωνάζει» με από την πρώτη ματιά πως πρόκειται για μια S4 με πιο χαρακτηριστικά στοιχεία τους αεραγωγούς επάνω στις πίσω κολώνες αλλά και τα φουσκωμένα φτερά. Ο Ciarcia έχει οραματιστεί το μοντέλο να διατηρεί την τετρακίνητη φιλοσοφία της πρωτότυπης S4 με την διαφορά πως αυτή θα προσφέρεται μέσα από μια σύγχρονης τεχνολογίας υβριδική μονάδα η οποία πάντως θα έχει τον θερμικό κινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος. Ας ελπίσουμε πως η εξαιρετική δημιουργία του ιταλού σχεδιαστή θα δώσει μια ακόμα αφορμή ώστε οι υπεύθυνοι για το μέλλον της εταιρίας να σκεφτούν σοβαρά την ουσιαστική επιστροφή της στο προσκήνιο.

DELTA-S4-render

Advertisement

Διαβάστε επίσης

H Brennero είναι τo ηλεκτρικό crossover της Alfa Romeo

Advertisement

Η ΕΕ ενέκρινε την συγχώνευση PSA – FCA

Μια Lancia Stratos από το μέλλον

 

Advertisement