Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στροφή προς το «πράσινο» λίθιο από τον Όμιλο VW

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στροφή προς το «πράσινο» λίθιο από τον Όμιλο VW

ΝΕΑ

Στροφή προς το «πράσινο» λίθιο από τον Όμιλο VW

ΝΕΑ

Ο όμιλος VW υπέγραψε συμφωνία με τη Vulcan Group ώστε να προμηθευτεί ανθρακικά ουδέτερο λίθιο, για την κατασκευή των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Σε συμφωνία με την αυστραλιανή εταιρεία ενέργειας Vulcan Group προχώρησε ο όμιλος VW για την προμήθεια υδροξειδίου του λιθίου, ώστε η κατασκευή των μπαταριών του να γίνεται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταίρων θα είναι πενταετούς διάρκειας, και αφορά την αγορά λιθίου που εξορύσσεται από την κοιλάδα του Άνω Ρήνου της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα της Vulcan στη Γερμανία χρησιμοποιεί γεωθερμική ενέργεια για την παραγωγή υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες, άνευ της χρήσης ορυκτών καυσίμων και με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ρύπων που σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία των συσσωρευτών.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος VW αναφέρει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το «κλιματικά ουδέτερο» λίθιο για τα προγραμματισμένα τυποποιημένα στοιχεία των μπαταριών για τα EV του, ως μέρος του ευρύτερου στρατηγικού πλάνου του για μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την παραγωγή των μοντέλων του.

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της πρώτης Power Day, ο επικεφαλής του ομίλου, Herbert Diess, είχε ανακοινώνει στην κατασκευή έξι εργοστασίων (gigafactories) παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 240 GWh.

Advertisement

Κατ’ αυτό τον τρόπo, οι διοικούντες του Group ευελπιστούν ότι θα εξασφαλιστεί τόσο η αυτάρκεια του γερμανικού ομίλου σε μπαταρίες όσο και η μείωση του κόστους των ηλεκτρικών μοντέλων του.

Η συμφωνία με τη Vulcan Group έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών που έχει εγκαινιάσει ο όμιλος VW ώστε να αυξήσει την τεχνογνωσία του πάνω στην εξέλιξη μπαταριών.

Advertisement

Πρόσφατα, ο όμιλος ανακοίνωσε και τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη βελγική, εξειδικευμένη εταιρεία στις τεχνολογίες των υλικών Umicore, για την προμήθεια υλικών καθόδου, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια μπαταριών της μάρκας.

Με ορίζοντα το 2025, οι δύο εταίροι προσβλέπουν σε ετήσια παραγωγή 20 GWh για το gigafactory της VW στο Salzgitter της Γερμανίας. Απώτερος στόχος για το 2030 είναι η αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 160 GWh, για την τροφοδοσία περίπου 2,2 εκ. ηλεκτρικών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, συμφωνία με τη Vulcan Group για την προμήθεια υδροξείδιο του λιθίου στην Ευρώπη υπέγραψε και η Stellantis.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξαγορά… βόμβα από το VW Group
VW Group: Eτοιμάζει φτηνά και μικρά ηλεκτρικά!
Δοκιμή: VW Golf GTE