Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξαγορά… βόμβα από το VW Group

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξαγορά… βόμβα από το VW Group

ΝΕΑ

Εξαγορά… βόμβα από το VW Group

ΝΕΑ

Ο γερμανικός όμιλος βρίσκεται μία ανάσα πριν εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του τον ευρωπαϊκό ηγέτη στις υπηρεσίες ενοικίασης οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση της Europcar έκανε ο όμιλος VW, αφού εγκρίθηκε η σχετική προσφορά εξαγοράς της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ενοικίασης οχημάτων από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές.

Τον περασμένο Ιούλιο το VW Group, το οποίο συνέπλευσε με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Attestor Limited με έδρα τη Βρετανία και τον ολλανδικό όμιλο δραστηριοτήτων στο πεδίο των μεταφορών Pon Holdings BV, κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Europcar ύψους 2,9 δισ. ευρώ, στα 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως φαίνεται, η Attestor θα αποκτήσει μερίδιο ύψους 27%, με την το 7% να περιέρχεται στον έλεγχο της Pon Holdings.

Advertisement
Advertisement

«Η κοινοπραξία πιστεύει πως οι σύγχρονες τάσεις επιτάσσουν τη λειτουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας και την παροχή υπηρεσιών “ένας-στόλος-για-όλους”, με στόχο τη μεγιστοποίηση της χρήσης των οχημάτων», αναφέρει η VW σε ανακοίνωσή της.

Advertisement

Η απόκτηση της Europcar είναι ένα σημαντικό βήμα για τη VW η οποία θέλει να μετασχηματιστεί από εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων σε έναν πάροχο προηγμένων λύσεων κινητικότητας.

Advertisement

«Η αγορά κινητικότητας αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς αυξάνεται η ζήτηση των πελατών για καινοτομές “one-demand” υπηρεσίες μετακίνησης, όπως οι συνδρομές και τα μοντέλα κοινοχρησίας που συμπληρώνουν την ιδιοκτησία αυτοκινήτου», προσθέτει η VW.

Η Europar άνηκε πλήρως στον όμιλο VW κατά την δεκαετία του ’90, αλλά στη συνέχεια πωλήθηκε στην εταιρεία επενδύσεων Eurazeo, έναντι 1,26 δισ. ευρώ. Η Europcar, είναι ο ευρωπαϊκός ηγέτης στις υπηρεσίες ενοικίασης οχημάτων και έχει παρουσία σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο, με έντονη δραστηριοποίηση σε Ευρώπη, Δυτική Ασία, Βόρεια Αμερική και Αφρική. Ο στόλος της απαρτίζεται από περίπου 350.000 οχήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.2 PureTech 100 PS vs VW Polo 1.0 TSI 95 PS
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc
Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το VW Taigo;