Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Kia ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Η Kia προχωρά την ηλεκτρική της επέλαση, εργαζόμενη πυρετωδώς πάνω σε δύο ολοκαίνουρια μοντέλα. Πότε αναμένεται να παρουσιαστεί το ευρωπαϊκών προδιαγραφών EV;

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζει η Kia να διευρύνει την ηλεκτρική προϊοντική γκάμα της, η οποία προς το παρόν απαρτίζεται από τα e-Niro, e-Soul και EV6. Όπως, μάλιστα, μαθαίνουμε οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς και σε δύο ακόμα μοντέλα μηδενικών ρύπων που θα αποτελούν μέλη της οικογένειας “EV”.

Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα μεγάλο SUV που πιθανότατα θα ονομάζεται EV7 ή EV8 και θα συνιστά ένα 7θέσιο SUV, εφάμιλλο με το επερχόμενο Ioniq 7 της Hyundai (2024). Το συγκεκριμένο μοντέλο της Kia, βέβαια, φαίνεται πως δεν θα σταδιοδρομήσει εμπορικά στην Ευρώπη, με την πορεία του να αφορά αποκλειστικά τις ΗΠΑ.

Οι επί ευρωπαϊκού εδάφους οδηγοί, ωστόσο, θα έχουν… στο πιάτο τους ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover, που οι διαστάσεις του θα το εντάσσουν αυτομάτως στην κατηγορία των Volvo C40 και Mercedes EQA. Με πιθανή κωδική ονομασία “EV4” το μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός του 2022 και φαίνεται πως θα βασίζεται στη δημοφιλή ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου Kia-Hyundai, Ε-GMP.

Advertisement
Advertisement

Το μεταξόνιο του EV4 θα είναι μικρότερο συγκριτικά με αυτό του EV6 (2.900 χλστ.), αλλά η πλατφόρμα θα του εξασφαλίζει γενναιόδωρες εσωτερικές διαστάσεις και φαίνεται πως θα επιτρέπει την ενσωμάτωση των ίδιων- μεγάλης χωρητικότητας- μπαταριών με του EV6.

Δηλαδή συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας 58 και 77,4 kWh που χαρίζουν έως και 510 χλμ. αυτονομίας.  Επιπροσθέτως, θα πρέπει να περιμένουμε τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, με την ιπποδύναμη να κυμαίνεται μεταξύ 229 και 325 ίππους.

Advertisement

Και εδώ θα υπάρχει εξελιγμένο σύστημα φόρτισης που μπορεί, όπως και στο EV6, να λειτουργήσει τόσο με 400V όσο και με 800V.  Σε ταχυφορτιστή ισχύος 350 kW, η μεγαλύτερη μπαταρία θα φορτίζει από το 10 έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά, όταν μέσα σε πέντε λεπτά θα «προστίθενται» σχεδόν 100 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Όπως, μάλιστα, έχει ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα, μέχρι το 2025 ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής θα έχει λανσάρει 11 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ έως το 2027 θα έχουν προσφερθεί στην αγορά συνολικά 7 αμιγώς ηλεκτρικά.

Όπως προαναφέραμε, το Kia EV4 φαίνεται πως θα παρουσιαστεί το 2022, με το λανσάρισμά του να ακολουθεί το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia XCeed 1.6D 136 PS Auto 48V
Δοκιμή: Kia e-Soul 64kWh 204PS
Επίσημο: Ανανέωση για το Kia Ceed

Advertisement