Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Kia: Έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η Kia περνά σε καθεστώς ριζικής αναδιάρθρωσης και επικεντρώνεται στο λανσάρισμα 7 νέων ολοκαίνουριων ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Μετά την είδηση πως η Hyundai βάζει τέλος στους ντίζελ κινητήρες, είναι η σειρά της Kia να απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αποκάλυψε νέα στοιχεία σχετικά με το στρατηγικό της πλάνο “Plan S”, βασικοί πυλώνες του οποίου είναι το λανσάρισμα 7 νέων ηλεκτρικών έως το 2027, η «στροφή» προς πιο βιώσιμες παραγωγικές μεθόδους, η χρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα ανωτέρω, ήταν λίγο έως πολύ γνωστά, και είχαν παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2020. Αυτό που δεν είχε γνωστοποιηθεί είναι πως τα πρώτα νέα πρώτα 100% ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα λανσαριστούν την προσεχή άνοιξη. Θα βασίζονται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα E-GMP (θα αξιοποιηθεί και από τη Hyundai) η αυτονομία θα αγγίζει τα 480 χλμ., ενώ ο χρόνος φόρτισης θα μειωθεί στα 20 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Kia CV… το πρώτο

Την… αυλαία αναμένεται να ανοίξει η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού crossover Kia CV, το οποίο θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα ενσωματώνει το νέο λογότυπο της εταιρείας, θα υιοθετεί μια εξολοκλήρου νέα σχεδιαστική φιλοσοφία,  ενώ -στην ισχυρότερη εκδοχή του- θα επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3 sec.

Advertisement

Πέρα από το λανσάρισμα νέων μοντέλων, η Kia ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την ισπανική εταιρεία car-sharing, WiBLE, η οποία αυτή τη στιγμή διατηρεί ένα στόλο με 500 plug-in υβριδικά Kia Niro.

new kia logo

Advertisement

Τα μεγαλεπήβολα «ηλεκτρικά» σχέδια της μάρκας

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Kia αναμένεται να λανσάρει 11 «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα έως και το 2025, ενώ εώς το 2027 θα έχουν διατεθεί συνολικά 7 αμιγώς ηλεκτρικά.

Παράλληλα, έχει θέσει και έναν στόχο και με ορίζοντα το 2026: Την πώληση 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων και ισάριθμων υβριδικών/ plug-in υβριδικών.

Advertisement

Στόχος της είναι η εξασφάλιση μεριδίου αγοράς της τάξης του 6,6% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

new kia logo

Kia e-Niro: Με κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία

Δοκιμή: Kia e-Niro 204ps (Long Range)

Αφιέρωμα After Sales – Kia