Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Ανανέωση για το Kia Ceed

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ανανέωση για το Kia Ceed

ΝΕΑ

Επίσημο: Ανανέωση για το Kia Ceed

ΝΕΑ

Η γκάμα του Ceed περνά από ένα προβλεπόμενο facelift και αποκτά νέα εμφάνιση, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και εσωτερικό, καθώς και βελτιωμένα μηχανικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης υγραερίου. Στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις σχετικές διαρροές το ανανεωμένο Ceed παρουσιάστηκε επίσημα από την Kia που επαναπροσδιορίζει την θέση της στην μικρομεσαία κατηγορία. Το facelift αφορά σε όλες τις εκδόσεις αμαξωμάτων, δηλ. την κλασική πεντάθυρη, την station wagon και το proceed.

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες τα νέα στοιχεία εντοπίζονται στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (ειδικότερα οι προβολείς που αλλάζουν από τα LED spots σε «φέτες»), στην μάσκα, στους προφυλακτήρες και σε άλλα διακριτικά σημεία του αμαξώματος. Η όλη αναβάθμιση είναι ακόμη πιο έκδηλη στις εκδόσεις GT-Line με την κυψελωτή μάσκα με τα 48 στοιχεία, ενώ τα πίσω φώτα έχουν ένα πιο δυναμικό LED αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι σημειακές και στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας 12,3’’ με την οθόνη αφής να εξακολουθεί να είναι στις 10.25’’. Στις επιλογές του υποψήφιου αγοραστή έχουν προστεθεί νέες επιλογές επενδύσεων, ενώ στις εκδόσεις GT-Line και GT έχει αλλάξει η λαβή του επιλογέα κίνησης.

Η Kia κάνει λόγο για αναβαθμισμένη ποιότητα και φινίρισμα των πλαστικών, ενώ οι δυνατότητες συνδεσιμότητας έχουν διευρυνθεί με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Android Auto και Apple CarPlay. Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με τις κορυφαίες εκδόσεις να έχουν ηχοσύστημα JBL με 8 ηχεία.

Advertisement

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τις γνωστές εκδόσεις και ξεκινά από τον τρικύλινδρο turbo 1.000άρη με τους 100 και 120 ίππους. Στην περίπτωση του αυτόματο 7-τάχυτου διπλόδισκου κιβωτίου συνδυάζεται με 48βολτο mild hybrid σύστημα, ενώ συνεχίζει κανονικά ο 1.600άρης diesel με τους 136 ίππους.

Advertisement

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει η τετρακύλινδρη έκδοση βενζίνης 1.5 με 160 ίππους, ενώ για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο δυναμικό υπάρχουν τα GT με 1.600άρη κινητήρα 204 ίππων (αποκλειστικά με το DCT7). Η station wagon έκδοση έχει και plug-in υβριδική στα 1.600 κ.εκ., με συνδυασμένη ισχύ στα 141 άλογα και ροπή στα 265 Nm. Στην επιλογή EV μπορεί να καλύψει έως 57 χλμ. αθόρυβα και ηλεκτρικά.

H παραγωγή του ανανεωμένου Ceed θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της μάρκας στην Zilina της Σλοβακίας τον Αύγουστο με τις πωλήσεις να ακολουθούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Kia Sportage
Kia: Το εργοστάσιο στη Zilina κατασκεύασε 4 εκ. αυτοκίνητα
Δοκιμή: Kia XCeed 1.6D 136 PS Auto 48V