ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μεγάλο υβριδικό της Hyundai

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μεγάλο υβριδικό της Hyundai

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μεγάλο υβριδικό της Hyundai

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από τη Νότια Κορέα θα αρχίσει – όπως είναι φυσιολογικό – την πορεία της η νέα υβριδική έκδοση του Sonata. Το μεγάλο sedan αποτελεί μέρος της απόπειρας της Hyundai να λανσάρει «πράσινες» εκδόσεις σε όλες τις κατηγορίες μοντέλων της έως το 2020. Μέσα στο 2015 θα ακολουθήσει και plug-in υβριδικό Sonata, που θα είναι το πρώτο Hyundai με ανάλογη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο Sonata Hybrid θα εμφανιστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ, όπου θα γίνουν γνωστά και περισσότερα στοιχεία για την Plug-in Hybrid παραλλαγή, η οποία θα μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες μέσω οικιακής παροχής ρεύματος και θα προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους. Το υβριδικό sedan της Hyundai έχει μήκος 4,85 m. και εφοδιάζεται με 2λιτρο βενζινοκινητήρα ισχύος 156 PS, ηλεκτρικό μοτέρ που προσθέτει άλλα 52 PS και 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η Hyundai ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,5 lt/100 km στις εκδόσεις με τους τροχούς των 16 ιντσών και 5,65 lt/100 km με αυτούς διαμέτρου 17 ιντσών. Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου είναι τοποθετημένες κάτω από το χώρο αποσκευών. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου εκτός Κορέας θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, με τον κατασκευαστή να προσδοκά ετήσιες πωλήσεις 55.000 μονάδων.