Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo Recharge: Πάνω από όλα η ασφάλεια

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo Recharge: Πάνω από όλα η ασφάλεια

VOLVO 2021

Volvo Recharge: Πάνω από όλα η ασφάλεια

VOLVO 2021

H ηλεκτροκίνηση δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο πρωτοπορεί στις μέρες μας η Volvo, καθώς η γκάμα Recharge συνεχίζει την μακρά παράδοση της εταιρίας να δημιουργεί σε κάθε εποχή τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Στην πορεία της Volvo μέσα στις δεκαετίες, ένας από τους πυλώνες της καθιέρωσής της στην παγκόσμια αγορά ήταν και η έμφαση που έδινε στην ασφάλεια των αυτοκινήτων της. Η σουηδική εταιρία έδωσε στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μερικές από τις πιο σημαντικές εξελίξεις σ’ αυτόν τον τομέα, όπως για παράδειγμα την ζώνη ασφαλείας, που πρώτη αυτή καθιέρωσε ως στάνταρ εξοπλισμό στα αυτοκίνητά της.

Περνώντας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Volvo θέλει να διατηρήσει αλλά και να επαυξήσει την ηγετική της θέση σ’ αυτόν τον τομέα. Στόχος της είναι να παραμείνει η πρώτη επιλογή όσων εστιάζουν κατά κύριο λόγο στην ασφάλεια που προσφέρει ένα αυτοκίνητο, φέρνοντας διαρκώς νέες τεχνολογίες και δημιουργώντας οχήματα τα οποία είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να προφυλάσσουν τους επιβάτες τους από το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πρόσφατη απόδειξη αυτής της αέναης προσπάθειας της Volvo για να διατηρηθεί στην κορυφή του τομέα της ασφάλειας είναι η κορυφαία διάκριση Top Safety Pick Plus (TSP+) που απέσπασε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Εταιριών για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (ΙIHS) το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV που κερδίζει αυτό το βραβείο. Και προσθέτει ένα ακόμα όχημα στην λίστα των βραβευμένων αυτοκινήτων της Volvo, καθώς αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση έχει καταφέρει η Volvo Cars να την αποσπάσει για όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σουηδική εταιρία έχει πάρει τα περισσότερα TSP+ βραβεία που έχουν δοθεί στην περίοδο ενός έτους σε έναν μόνο κατασκευαστή, από το 2013 που έχουν θεσπιστεί οι ανώτερες διακρίσεις TSP+.

Περισσότερες πληροφορίες για τα PHEV μοντέλα της Volvo μπορείτε να βρείτε εδώ

Advertisement

To IIHS βραβεύει με TSP+ τα οχήματα που προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Η Volvo Cars έλαβε εννέα βραβεία TSP+ τον Φεβρουάριο, πέντε τον Μάρτιο και, τώρα, ακόμη ένα τον Απρίλιο, συγκεντρώνοντας συνολικά 15 βραβεία για το 2021. Η έμφαση που δίνει η Volvo Cars σε συστήματα ασφαλείας που απαρτίζουν τον στάνταρ εξοπλισμό των αυτοκινήτων της, όπως η προειδοποίηση για μπροστινή σύγκρουση και το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σε συνδυασμό με προηγμένη τεχνολογία πρόληψης συγκρούσεων με δικυκλιστές και πεζούς, κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει.

Advertisement

Στα αυτοκίνητα που κέρδισαν την υψηλότατη αυτή διάκριση, εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge, είναι και τα Volvo S90 Recharge Plug-in, Volvo S60 Recharge Plug-in, Volvo XC40 Recharge Plug-in, Volvo XC60 Recharge Plug-in και Volvo XC90 Recharge Plug-in.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volvo Cars των ΗΠΑ: “Κάθε Volvo καινοτομεί, προσφέροντας κορυφαία προστασία από τις συγκρούσεις, ανεξάρτητα από τον τύπο του αμαξώματός του, τον κινητήρα ή τον εξοπλισμό του”. Στόχος της εταιρίας, και πολύ περισσότερο στην ηλεκτρική εποχή, είναι ο μηδενισμός των απωλειών ζωής και των σοβαρών τραυματισμών στα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα PHEV μοντέλα της Volvo μπορείτε να βρείτε εδώ

Για να γίνει αυτό η Volvo προσφέρει διαρκώς νέες καινοτομίες, όπως για παράδειγμα η απόφαση για περιορισμό της ταχύτητας στα νέα μοντέλα της, το σύστημα προστασίας από εκτροπή εκτός δρόμου καθώς και μία νέα πλατφόρμα με αισθητήρες ασφαλείας που ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά στο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge.

Πέρα από αυτά η εταιρία προσφέρει σε όλα της τα μοντέλα τα πιο σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του έργου του οδηγού, με μία πληθώρα συστημάτων που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν την πιο ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή ενός ατυχήματος. Παράλληλα, η κατασκευή των πλαισίων τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή την στιγμή στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή παθητική ασφάλεια και η προστασία των επιβατών σε μία σύγκρουση.

Κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας, όπου έχει δοθεί τεράστια έμφαση στην προστασία της μπαταρίας έτσι ώστε να αποφευχθεί και η παραμικρή υπόνοια κάποιας δυσάρεστης εξέλιξης σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Volvo συνεχίζει την σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιμονή της σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα ασφάλειας των αυτοκινήτων της, βάζοντας αυτόν τον τομέα σε εξίσου υψηλή θέση μαζί με την τεχνολογική της πρωτοπορία αλλά και την premium πολυτέλεια με το απαράμιλλο σκανδιναβικό στιλ στην σχεδίαση. Μία ιδανική συνθήκη για μία πληθωρική γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων, η οποία θα διατηρήσει την Volvo σε πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στα χρόνια που έρχονται στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα PHEV μοντέλα της Volvo μπορείτε να βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo Recharge: Ηγετική δύναμη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Volvo On Call: Όλο το αυτοκίνητο στην… παλάμη σας!
Volvo XC40 Recharge: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι εδώ