Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo On Call: Όλο το αυτοκίνητο στην… παλάμη σας!

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo On Call: Όλο το αυτοκίνητο στην… παλάμη σας!

VOLVO 2021

Volvo On Call: Όλο το αυτοκίνητο στην… παλάμη σας!

VOLVO 2021

Το Volvo on Call ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντίληψή μας για το αυτοκίνητο με μία σειρά νέων τεχνολογιών διασύνδεσης που κάνουν την ζωή του οδηγού πολύ πιο εύκολη και ακόμα πιο συναρπαστική.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή που το αυτοκίνητο ήταν μερικά μέτρα λαμαρίνας και πλαστικού χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Volvo πρωτοπορεί και σ’ αυτόν τον τομέα, έχοντας εδώ και αρκετά χρόνια ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας του χειριστή με το αυτοκίνητό του, μέσω της υπηρεσίας Volvo On Call. Το Volvo On Call συνδυάζει μία εφαρμογή για κινητές συσκευές, Wi-Fi στο αυτοκίνητο και υπηρεσίες διασύνδεσης που εξοικονομούν χρόνο, ώστε να κάνει τη ζωή του οδηγού ευκολότερη και πιο απολαυστική. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “ψηφιακό κλειδί” το οποίο ξεκλειδώνει τον μαγικό κόσμο ενός αυτοκινήτου της Volvo, ανοίγοντας δεκάδες νέες δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ του οχήματος και του χειριστή του.

Η ύπαρξή του Volvo on Call πηγαίνει πίσω στο 2001, έχοντας δημιουργηθεί ως μία πρωτοποριακή τεχνολογία τηλεματικής με κύριο στόχο την παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Για πάνω από 10 χρόνια εξελίσσεται διαρκώς, αποκτά νέα χαρακτηριστικά, και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στα συστήματα διασύνδεσης και στις ιντερνετικές εφαρμογές διασύνδεσης. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται πλέον στους κατόχους της εταιρίας είναι πάρα πολλές και συνεχώς αυξάνονται, καθώς το σύστημα έχει την δυνατότητα over the air ενημερώσεων και προσθήκης νέων δυνατοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo On Call προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Η κεντρική ιδέα είναι της λειτουργίας του είναι η εξ αποστάσεως διαχείριση του αυτοκινήτου σε μία σειρά από διαδικασίες και ενέργειες. Για παράδειγμα, το Volvo on Call θα σας παρουσιάσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για το αυτοκίνητό σας – εάν είναι κλειδωμένο, σε χρήση, την τρέχουσα αυτονομία του, τη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος, το εγχειρίδιο χρήσης, τις ανάγκες συντήρησης κι ένα οδηγικό ημερολόγιο που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την προσωπική σας ή την επαγγελματική χρήση του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν και της συνολικής απόστασης που διανύθηκε. Θα σας πληροφορήσει επίσης για πιθανή ενεργοποίηση του συναγερμού.

Μερικά επιμέρους ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα παρακάτω:

Advertisement

– Ψύξη ή θέρμανση του αυτοκινήτου πριν την έναρξη της διαδρομής. To Volvo on Call σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε από απόσταση τον κλιματισμό, είτε θερμαίνοντας το σαλόνι και να υπάρχουν καθαρά τζάμια για τον χειμώνα ή να δροσίσουν τον χώρο των επιβατών το καλοκαίρι ώστε να έχει φθάσει στην σωστή θερμοκρασία όταν θα μπουν οι επιβάτες στο εσωτερικό του

– Σύνδεση με το ημερολόγιο του οδηγού. To Volvo On Call, έχοντας πρόσβαση στο ψηφιακό ημερολόγιο του οδηγού, μπορεί να αναλάβει να τον πληροφορήσει πότε είναι η ώρα για να αναχωρήσει ώστε να φθάσει εγκαίρως στον προορισμό του, μέσω της διαδρομής που έχει ήδη προγραμματίσει στο σύστημα πλοήγησης.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo On Call προσφέρονται εδώ

– Εξεύρεση σημείου στάθμευσης. Αν έχετε ξεχάσει που έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας, το Volvo On all θα σας βοηθήσει να το εντοπίσετε, είτε μέσω του χάρτη της εφαρμογής είτε ενεργοποιώντας τα φώτα ή την κόρνα του αυτοκινήτου.

Advertisement

– Νέες δυνατότητες για αυτοκίνητα Recharge. Οι χρήστες οχημάτων Recharge (PHEV/Plug-in Υβριδικών) έχουν πρόσβαση σε μια σειρά επιπλέον έξυπνων λειτουργιών, όπως προθέρμανση και ψύξη της καμπίνας από απόσταση, ετεροχρονισμένη φόρτιση, επίπεδο κατάστασης μπαταρίας, αγαπημένα σημεία φόρτισης και υπενθύμιση για τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, εάν αυτό δεν έχει γίνει μέσα σε έναν προκαθορισμένο χρόνο.

– Car sharing με φίλους και μέλη της οικογένειας. Το Volvo on Call επιτρέπει να δώσετε πρόσβαση σε οικεία πρόσωπα στο αυτοκίνητό σας εξ αποστάσεως. Με έναν ειδικό κωδικό και με πλήρη ασφάλεια, μπορούν για παράδειγμα να ανοίξουν το αυτοκίνητο με το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν ένα ειδικό “κλειδί” που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια του χρόνου που τους έχετε επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό σας.

– Λειτουργία σε περίπτωση ανάγκης. Σε περίπτωση που χρειαστείτε οδική βοήθεια, οι τηλεφωνικές υπηρεσίες του Volvo on Call βρίσκονται όλο το 24ωρο στην διάθεσή σας. Σε ενδεχόμενο ατυχήματος, η πίεση στο πλήκτρο SOS αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν ενεργοποιηθεί αερόσακος ή οι προεντατήρες, το αυτοκίνητο καλεί αυτόματα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo On Call προσφέρονται εδώ

– Λειτουργία Wi-FiSpot. Με το Volvo on Call μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Wi-Fihotsport μέσα στο αυτοκίνητό σας για έως και 8 συσκευές. Αυτό είναι εφικτό με το ενσωματωμένο Volvo On Call μόντεμ του αυτοκινήτου και με μία επιπλέον κάρτα SIM. Το σήμα 4G σας (ανάλογα με το μοντέλο) είναι ισχυρό και αδιάλειπτο, καθώς χρησιμοποιείτε την κεραία του Volvo On Call που βρίσκεται στο αυτοκίνητο και όχι του κινητού σας τηλεφώνου, με αποτέλεσμα η χρήση του διαδικτύου να είναι εύκολη και γρήγορη.

Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για όλες τις κινητές συσκευές και μπορεί να λειτουργήσει σε κινητά τηλέφωνα, tablets, ακόμα και smartwatches. Το Volvo On Call συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των περισσότερων μοντέλων στη γκάμα της σουηδικής εταιρίας. Kαι συνεχώς εξελίσσεται και αναβαθμίζεται, προσθέτοντας νέες έξυπνες λειτουργίες και κάνοντας την ζωή του οδηγού ακόμα πιο εύκολη. Το Volvo on Call σε συνδυασμό με την στροφή της σουηδικής εταιρίας προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση, ανοίγουν μία ολοκληρωτικά νέα εποχή για την Volvo, βάζοντάς την σε θέση παγκόσμιου πρωταγωνιστή σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες διασύνδεσης και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo On Call προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90
Volvo Trucks: Ηλεκτροκίνηση για την ICA Sweden
Με αναβαθμισμένο infotainment το νέο Volvo XC60