Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Skoda Enyaq iV: Αυτονομία πάνω από 520 km

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Enyaq iV: Αυτονομία πάνω από 520 km

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Skoda Enyaq iV: Αυτονομία πάνω από 520 km

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To νέο Skoda Enyaq iV ξεχωρίζει από την φουτουριστική του εμφάνιση, την αξιοσημείωτη ευρυχωρία και τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και 520+ χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Skoda βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ και διακρίνεται για την αυτονομία που προσφέρει (520+ χιλιόμετρα). Σε αυτό οφείλεται ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής (0,27), καθώς και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο παίζει η σχεδίαση των πλευρικών καθρεφτών, οι οποίοι που είναι τοποθετημένοι στις μπροστινές πόρτες και όχι στο τριγωνικό παράθυρο της μπροστινής κολώνας (A-pillar), καθώς και ένα ενεργό σύστημα ψύξης που ενσωματώνεται στη γρίλια της μάσκας.

Στη μείωση, τέλος, του συντελεστή οπισθέλκουσας συμβάλλει το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου, καθώς και μια σειρά άλλων αεροδυναμικών εξαρτημάτων, όπως είναι οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πέντε διαφορετικές εκδόσεις του Enyaq iV, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας RS iV. Οι εκδόσεις iV 80, iV 80x και RS iV εφοδιάζονται με τη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία.

Η μπαταρία 82 kWh, η οποία έχει καθαρή χωρητικότητα 77 kWh, μπορεί να φορτιστεί από 5 έως 80% σε μόλις 38 λεπτά σε αντίστοιχα σημεία ταχείας φόρτισης DC. Στο σπίτι, το Enyaq iV μπορεί βολικά να «ανεφοδιαστεί» κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας ένα wallbox AC έως 11 kW – ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, αυτή η διαδικασία διαρκεί από έξι έως οκτώ ώρες. Επιπλέον, το Enyaq iV είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικό φορτιστή γενικής χρήσης iV που ταιριάζει σε όλες τις συμβατικές πρίζες φόρτισης.

Advertisement

Φόρτιση
Το MySKODA Powerpass διασφαλίζει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να επαναφορτίσουν τα οχήματά τους στα περισσότερα σημεία φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας μόνο μία κάρτα. Επιπλέον, η Skoda συμμετέχει στην κατασκευή του δικτύου γρήγορης φόρτισης Ionity σε όλη την Ευρώπη. Προσφέροντι τρεις εκδόσεις του wallbox Skoda iV για φόρτιση στο σπίτι. Με το καλώδιο γρήγορης φόρτισης, το Skoda Enyaq iV επαναφορτίζεται και σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV
Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα
Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV