Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Νέο Skoda Enyaq iV με… επιδόσεις!

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Skoda Enyaq iV με… επιδόσεις!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Νέο Skoda Enyaq iV με… επιδόσεις!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η δυναμική σχεδίαση εναρμονίζεται απόλυτα με τις επιδόσεις του νέου Skoda Enyaq iV, με το ηλεκτρικό SUV να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 6,2 sec.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Enyaq iV είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας και διαθέτει εκδόσεις με την ιπποδύναμη του ηλεκτροκινητήρα να αγγίζει τους 300 ίππους.

Το Enyaq iV προσφέρεται τόσο σε δικίνητες εκδόσεις όσο και σε τετρακίνητες, με την τελευταία περίπτωση να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα του Enyaq iV.

Εκρηκτικό Enyaq RS iV
Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει και την κορυφαία 4×4 έκδοση Enyaq RS iV, η οποία αποδίδει 300 ίππους και σημειώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,2 sec.

Advertisement
Advertisement

Enyaq iV 50
Το πληθωρικό αμάξωμα των 4,7 μέτρων μήκους δίνει την εντύπωση ενός σπορ αυτοκινήτου, το οποίο παράλληλα χαρίζει εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους. Στην έκδοση Enyaq iV 50, η οποία είναι η βασική έρχεται με 150 ίππους και με μπαταρία 55 kWh (52 kWh οφέλιμη). Η κίνηση προέρχεται από τους πίσω τροχούς και η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 11,4 sec. Με τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά και με τη μέση κατανάλωση – σύμφωνα με το εργοστάσιο – να είναι από 15,2 έως 20,9 kWh, η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h.

Advertisement

Enyaq iV 60
Ανεβαίνοντας επίπεδο, το Enyaq iV 60 εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων και 310 Nm ροπής. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 62 kWh (58 kWh οφέλιμο) προσφέροντας 400+ χιλιόμετρα αυτονομίας. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 8,7 sec.

Enyaq iV 80
Αυτή η έκδοση εξοπλίζεται με τη μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτει η Skoda για το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της. Επομένως, είναι και η βερσιόν με την καλύτερη αυτονομία. Πιο αναλυτικά, η εν λόγω έκδοση αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής και με την μπαταρία των 82 kWh (77 kWh οφέλιμη) έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και πάνω από 520 χιλιόμετρα. Το 0-100 km/h έχει οριστεί στα 8,5 sec.

Advertisement

Enyaq iV 80x
Η συνολική απόδοση των ηλεκτροκινητήρων φτάνει τους 265 ίππους και το “Χ” υποδηλώνει ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι τετρακίνητη. Η ροπή των 425 Nm έρχεται ακαριαία με αποτέλεσμα η διαδικασία 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,9 sec. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ακριβώς την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας που έχουμε και στην δικίνητη έκδοση iV 80 και η αυτονομία φτάνει λίγο πάνω από τα 500 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η Skoda προσφέρει αρκετές επιλογές απόδοσης του Enyaq, ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να βρει ακριβώς αυτό που του ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρικό SUV της Skoda έχει μεγάλη αυτονομία, που συνδυάζεται με εξαιρετικές επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq iV: Βραβείο στη δυναμική σχεδίαση
Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV
To Skoda Enyaq iV και σε έκδοση coupe!