Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα ναυαρχίδα της Skoda κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Tο μεγάλο ηλεκτρικό SUV σφραγίζει την παρουσία του με τη φουτουριστική του οπτική ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Enyaq iV βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ και ξεχωρίζει για την υψηλή αυτονομία, την εξαιρετική ευρυχωρία και την εκφραστική σχεδίαση. Εκτός όμως από τη σύγχρονη και δυναμική σιλουέτα, φέρει και προηγμένες τεχνολογίες, όπως την Crystal Face.

Η Crystal Face είναι το προαιρετικό “πρόσωπο” του Enyaq iV, με τη χαρακτηριστική μάσκα, να εντυπωσιάζει χάρη στις κάθετες ραβδώσεις, που φωτίζονται από 131 LED. Ταυτόχρονα, μια οριζόντια λωρίδα φωτός ολοκληρώνει την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου, ενόντας τα δύο ακροβολισμένα φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Το Skoda Enyaq iV διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό προβολείς LED με ενσωματωμένες διόδους για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα φωτών, τα φώτα θέσης και τα φώτα ημέρας. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονοκτήματα της τεχνολογίας LED είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους και το γεγονός ότι καταναλώνουν λιγότερο ενέργεια. Αυτό ακριβώς -άλλωστε- που χρειάζεται και ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Την ίδια τεχνολογία ακολουθούν και τα πίσω φώτα τύπου LED.

Η πιο αναβαθμισμένη επιλογή είναι αυτή των Full LED Matrix, τα οποία παρέχονται στον προαιρετικό κατάλογο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αιχμής προσφέρει στο Enyaq iV ακόμα ισχυρότερο και πλευρικό φωτισμό. Τα πίσω φώτα Full LED διαθέτουν διόδους για κάθε λειτουργία. Στα ειδικά τους χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ένα πίσω φως και στα δύο τμήματα (στο φτερό και στην πόρτα του χώρου αποσκευών), καθώς και ένα εντυπωσιακό δυναμικό πίσω φλας.

Advertisement

Αξίζει να αναφερθεί και η λειτουργία Coming/Leaving Home με κινούμενα σχέδια- κατά το κλείδωμα/ξεκλείδωμα, τα μπροστικά και τα πίσω φώτα παίζνουν ένα φωτεινό κινούμενο σχέδιο.

Ποια είναι η λειτουργία Matrix;

Advertisement

Η λειτουργία Matrix χρησιμοποιεί την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών που ανιχνεύει πηγές φωτός από οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα, η λειτουργία Matrix των προβολέων full LED καλύπτει τη διανομή του φωτός γύρω από άλλα οχήματα ή σήματα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο με ξεχωριστά ελεγχόμενα LED chips σε κάθε προβολέα. Επομένως, ο δρόμος φωτίζεται επαρκώς και η ασφάλεια αυξάνεται κατακόρυφα.

Με τη φωτιζόμενη μάσκα, το Skoda Enyaq iV φέρει τη δική του φουτουριστική ταυτότητα και μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει από αρκετά μέτρα μακριά… ακόμα και μέσα στο βράδυ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 60
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV