Live Κίνηση
Περισσότερα
skoda

Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα

skoda

Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα

skoda

Το Skoda Enyaq iV προσφέρει επιλογές σχεδίασης που αντικατοπτρίζουν το στυλ των σύγχρονων χώρων διαβίωσης και εγκαινιάζει την χρήση μίας νέας γκάμας προϊόντων.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό SUV της Skoda μπορεί να διαμορφωθεί με επιτυχία σε μόλις έξι βήματα.

Η Katerina Vranova επικεφαλής της σχεδίασης χρωμάτων και ταπετσαριών της Skoda Auto και ο συνάδελφός της Stefan Webelhorst μας αποκαλύπτουν πως τα βιώσιμα υλικά, προσαρμόζονται στο εσωτερικό του Enyaq iV.

Με το νέο Enyaq iV, η Skoda Auto, λανσάρει επίσης μια νέα δομή σειράς προϊόντων και μια καινοτόμο ιδέα για το εσωτερικό καθώς μπαίνει στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας. Το πρώτο μοντέλο που είναι βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen Group (MEB) προσφέρει προσαρμόσιμες επιλογές σχεδίασης για το εσωτερικό. Οι προαιρετικές σχεδιαστικές επιλογές είναι προσανατολισμένες σε σύγχρονα περιβάλλοντα διαβίωσης και επεκτείνουν τις υπάρχουσες γραμμές εξοπλισμού. Τα χρώματα και τα υλικά είναι τέλεια προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή. Η Katerina Vranova, Επικεφαλής του Σχεδιασμού Χρώματος & Διακοσμητικών στην Skoda Auto και ο συνάδελφός της Stefan Webelhorst, μιλούν για την επιλογή υλικών, στο εσωτερικό του Enyaq iV. Πολλά από τα οποία είναι φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα ή ανακυκλωμένα και αποδεικνύουν πόσο εύκολο είναι για να διαμορφώσετε το νέο ηλεκτρικό SUV σε έξι μόνο βήματα.

Advertisement
Advertisement

Το Enyaq iV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής του Τσέχου κατασκευαστή που βασίζεται στην πλατφόρμα (MEB) του Ομίλου Volkswagen και συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες με μια προοδευτική και συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα. Παράγεται στο κύριο εργοστάσιο της Skoda στο Mlada Boleslav. Εκτός από τους κινητήρες χωρίς εκπομπές, η Skoda Auto έχει δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα. Στο εσωτερικό του Enyaq iV, αυτό υπογραμμίζεται από τη χρήση δέρματος μαυρισμένο χωρίς χημικά με εκχύλισμα από φύλλα ελιάς, καθώς και ταπετσαρία από μείγμα παρθένου μαλλιού και πολυεστέρα από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Το μείγμα 60% ανακυκλωμένου πολυεστέρα και 40% παρθένου μαλλιού δίνει μία πολύ καλή αίσθηση στα καθίσματα. Το μαλλί είναι μια από τις πιο απορροφητικές φυσικές ίνες. Έχει ψυκτικό αποτέλεσμα, αναπνέει και επίσης φιλτράρει ρύπους και οσμές από τον περιβάλλοντα αέρα. Το παρθένο μαλλί που χρησιμοποιείται ελέγχεται και πιστοποιείται ανεξάρτητα σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης της εταιρείας Woolmark. Τα καλύμματα καθισμάτων φέρουν την ετικέτα Wool Blend Performance για προϊόντα που περιέχουν από 30 έως 49,9% παρθένο μαλλί.

Advertisement

Η νέα δομή των μοντέλων και η διαμόρφωσή τους είναι φιλική προς το χρήστη με συνολικά δώδεκα επιλογές σχεδιασμού προσαρμοσμένες σε διαφορετικούς τρόπους ζωής, από μοντέρνο ή πολυτελές έως σπορ. Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την έκδοση μοντέλου, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έως και πέντε διαφορετικά περιβάλλοντα για το όχημά τους. Οι επιλογές προσαρμογής ομαδοποιούνται σε έντεκα πακέτα θεμάτων και πολλές λειτουργίες και υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού.

Advertisement

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από τις νέες Enyaq iV Design Selections;

Katerina Vranova: «Για πολλούς ανθρώπους, το αυτοκίνητό τους είναι εξίσου προσωπικό με το σπίτι τους, όπου περνούν πολύ χρόνο και θέλουν να αισθάνονται άνετα. Όπως και στο σπίτι ενός ατόμου, οι επιλογές ποικίλλουν πολύ. Μερικοί πελάτες προτιμούν μια μοντέρνα και καθαρή ατμόσφαιρα. Άλλοι δίνουν προτεραιότητα στην αποκλειστικότητα και την άνεση ή μια ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση. Με τις επιλογές σχεδίασης, αντλούμε έμπνευση από αυτούς τους ζωντανούς κόσμους, τους μεταφέρουμε στο Enyaq iV και επεκτείνουμε αυτήν την αίσθηση από το σπίτι στο όχημα. Η ομάδα μας έχει φροντίσει ώστε τα χρώματα και τα υλικά να συντονίζονται τέλεια. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τον επιθυμητό τρόπο ζωής, χωρίς να χρειάζεται ο πελάτης να σκεφτεί τον ιδανικό συνδυασμό λεπτομερειών».

Ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες στο Enyaq iV;

Advertisement

Stefan Webelhorst : «Το Enyaq iV 50 διαθέτει την καταχώριση Design Selection «Studio», με την οποία ακολουθεί την επιλογή της «Απλής σχεδίασης». Με το Enyaq iV 60, η επιλογή «Loft» διατίθεται στάνταρ. Αντικατοπτρίζει το στιλ των σύγχρονων διαμερισμάτων για νέες οικογένειες. Οι επιλογές «Lounge» και «Suite» είναι πιο αποκλειστικές, προσφέροντας, για παράδειγμα, δερμάτινη ταπετσαρία ή επένδυση piano black. Οι δύο επιλογές «RS Lounge» και «RS Suite» για το Enyaq iV vRS είναι σπορ».

Τι κάνει ξεχωριστές αυτές τις δύο επιλογές;

Stefan Webelhorst: «Η επιλογή υλικών με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα. Στο «Lodge», χρησιμοποιούμε καλύμματα καθισμάτων, για πρώτη φορά από 40% φυσικό παρθένο μαλλί και φέρουμε τη μάλλινη σφραγίδα της Woolmark Company. Το υπόλοιπο 60 τοις εκατό αυτού του υφάσματος είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες φιάλες ΡΕΤ. Τα καλύμματα έχουν πολύ ευχάριστη επιφάνεια και προσφέρουν εξαιρετική άνεση. Είναι μια επιλογή για πελάτες που ενδιαφέρονται τόσο για τον πλανήτη μας όσο και για την αισθητική. Το ecoSuite χαρακτηρίζεται από δέρμα κονιάκ, το οποίο παράγεται χωρίς τη χρήση χημικών. Αντ ‘αυτού, ένα εκχύλισμα από φύλλα ελιάς χρησιμοποιείται στη διαδικασία της επεξεργασίας του δέρματος. Αυτό το δέρμα χρησιμοποιείται επίσης στην αποκλειστική έκδοση «Founders Edition», η οποίας θα παραχθεί για τον εορτασμό της ίδρυσης της Skoda».

Σύμφωνα με την Katerina Vranova η Skoda θέλει να κάνει εύκολη την διαμόρφωση του μοντέλου που επέλεξαν να αγοράσουν και το νέο Enyaq iV μπορεί να διαμορφωθεί σε έξι βήματα. Αφού αρχικά επιλέξετε το μέγεθος της μπαταρίας και τον ηλεκτρικό κινητήρα, αποφασίσετε για το χρώμα του οχήματος, το χρώμιο (αν θα υπάρχει) και τους τροχούς, το τέταρτο βήμα είναι να επιλέξετε τα προαιρετικά πρόσθετα. Σε αυτά έχετε την επιλογή έντεκα θεμάτων, όπως ψυχαγωγία, συστήματα βοήθειας, κλιματισμό ή άνετα καθίσματα σε πακέτα επιλογών. Τα περισσότερα από αυτά τα πακέτα είναι διαθέσιμα σε μια βασική και πιο ολοκληρωμένη παραλλαγή «Plus». Το πέμπτο βήμα περιλαμβάνει μεμονωμένες επιλογές διαθέσιμες για κάθε μοντέλο Enyaq iV, όπως κοτσαδόρο, ή λειτουργία γρήγορης φόρτισης 100 ή 125 kW. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα της επέκτασης της εγγύησης, ή της συντήρησης από την αντιπροσωπεία.

Διαβάστε επίσης:

Στη μέγιστη δυναμική της η μηνιαία παραγωγή του Skoda Enyaq iV

Το νέο Skoda Kushaq θα παράγεται στην Ινδία

Skoda Enyaq – Σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;