Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV

ΝΕΑ

Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV

ΝΕΑ

Χάρη σε μια σειρά αεροδυναμικών βοηθημάτων, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda «απολαμβάνει» έναν κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας.

Advertisement
Advertisement

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το λανσάρισμα του Skoda Enyaq iV, του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της τσεχικής εταιρείας.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Skoda το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, ενώ -μεταξύ άλλων- διακρίνεται για την αυτονομία που προσφέρει (520 χλμ.).

Η Skoda αποκάλυψε και μια νέα -και μέχρι πρότινος κρυφή- πτυχή του Enyaq iV, η οποία αφορά την αεροδυναμική του. Ειδικότερα, ο αεροδυναμικός συντελεστής του αντιστοιχεί σε 0,257 (Cd) και είναι ένας εκ των κορυφαίων στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως κατά την αποκάλυψη του μοντέλου, σύμφωνα με τη Skoda, ο συντελεστής ήταν 0,27, γεγονός που σημαίνει πως κατά τα τελευταία στάδια εξέλιξής του, δόθηκε ακόμη περισσότερη έμφαση στον εν λόγω τομέα.

Πέρα από το αεροδυναμικό του σχήμα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, η σχεδίαση των πλευρικών καθρεπτών, οι οποίοι που είναι τοποθετημένοι στις μπροστινές πόρτες και όχι στο τριγωνικό παράθυρο της μπροστινής κολώνας (A-pillar), καθώς και ένα ενεργό σύστημα ψύξης που ενσωματώνεται στη γρίλια της μάσκας.

Advertisement

Ειδικότερα, η γρίλια φέρει ένα μηχανισμό που της επιτρέπει να ανοίγει. Το πόσο θα ανοίξει εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες και ειδικότερα από τις… απαιτήσεις του ηλεκτρικού κινητήρα, της μπαταρίας και του συστήματος κλιματισμού.

Skoda Enyaq

Advertisement

Όταν είναι τελείως κλειστή, ενισχύεται η αεροδυναμική απόδοση, με τον οδηγό, επίσης, να «κερδίζει» έως και 7 επιπλέον χλμ. αυτονομίας.

Στη μείωση, τέλος, του συντελεστή οπισθέλκουσας συμβάλλει το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου, καθώς και μια σειρά άλλων αεροδυναμικών εξαρτημάτων, όπως είναι οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το Skoda Enyaq iV και σε έκδοση Sportsline
Skoda Auto: Παρήγαγε 100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά
Επίσημα σχέδια του Skoda Kushaq