Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Η Lancia επιστρέφει!

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Η Lancia επιστρέφει!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Η Lancia επιστρέφει!

ΑΓΩΝΕΣ

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα του WRC πρόκειται να επιστρέψει σύντομα στις ειδικές του πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Η Lancia φέρεται να έχει πάρει το πράσινο φως από τον όμιλο Stellantis ώστε να μπει στους αγώνες με την Ypsilon.

Οι αρχικές προδιαγραφές θα είναι για την κατηγορία Rally2 μέχρι και το 2026. Η ιταλική εταιρεία θα ξεκινήσει φέτος την εξέλιξη του αγωνιστικού και αυτό θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025.  Το 2027 θα αλλάξουν οι κανονισμοί της κορυφαίας κατηγορίας και -σύμφωνα με το Autosprintη Lancia θα τρέξει με την Ypsilon σε αυτήν!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα Χριστούγεννα να έχουν παρέλθει αλλά η είδηση αυτή είναι το καλύτερο -έστω και καθυστερημένο- δώρο για τους πολυπληθείς φίλους της Lancia ανά τον κόσμο. Οι Ιταλοί έχουν πολλούς οπαδούς και στην Ελλάδα, φυσικά, κυρίως από τις μεγάλες μάχες με την Audi κατά την δεκαετία του 80.

Η Lancia είχε ξεκινήσει την εμπλοκή της στους αγώνες WRC το 1973. Αποχώρησε το 1992 έχοντας κατακτήσει 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Επιπλέον 5 φορές οδηγοί της Lancia κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Μία φορά ο Μουνάρι το 1977, ενώ από δύο φορές οι Κάνκουνεν (1987 1991) και Μπιαζιόν (1988, 1989).

Advertisement

Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, το κύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ θα ανέβει κατακόρυφα!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lancia vs Audi: Δείτε την αναβίωση της πιο επικής μάχης (+video)
Πόσα θα δίνατε για μία ρέπλικα Lancia Stratos (+video)
WRC: Ανασκόπηση της σεζόν του 2023 (+video)