Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Kalle Rovanpera έγραψε το δικό του μύθο

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Kalle Rovanpera έγραψε το δικό του μύθο

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Kalle Rovanpera έγραψε το δικό του μύθο

ΑΓΩΝΕΣ

Κυριαρχώντας όλο το Σαββατοκύριακο, o Kalle Rovanpera κέρδισε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Φινλανδός ολοκλήρωσε την επίδειξή δύναμης με νίκη στην Power Stage (και τους 5 βαθμούς επιπλέον) δίνοντας ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ στην Toyota.

Advertisement
Advertisement

Ο Kalle Rovanpera κατάφερε αυτό που δεν πέτυχε ο πατέρας του Harri (δύο νίκες στο WRC) αλλά έγινε και ο νεότερος σε ηλικία (20 ετών) νικητής στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις.

 

Μαζί με την επιτυχία του νεαρού Φινλανδού, το μεγάλο νέο του αγώνα είναι η εξασφάλιση της θέσης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC και για το 2023, όπως ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Advertisement
Advertisement

Με οχτώ νίκες σε 15 ειδικές διαδρομές ο Rovanpera διέψευσε ακόμη και τους πιο δύσπιστους για τις ικανότητές του.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak (Hyundai), που αντιμετώπισε πολλά μικρά προβλήματα για τρεις ημέρες, μέχρι το Power Stage, χωρίς να καταφέρει να ανησυχήσει τον Φινλανδό νικητή.

Advertisement

Εκμεταλλευόμενος και τις αποτυχίες του δίδυμου Evans / Neuville, ο Sebastien Ogier (Toyota) έκανε εύκολο αγώνα, κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης από τους αντιπάλους του στο πρωτάθλημα. Σταθερό αγώνα έκανε και ο Danni Sordo (4ος) ο οποίος βοηθά την Hyundai για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Advertisement

Προδομένος από τα μηχανικά μέρη του Ford Fiesta την Κυριακή, ο Adrien Fourmaux, έχασε από τους Greenfield (5ος) και Evans (6ος) και τελικά τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Στο WRC3, ο Yohan Rossel, χάρη σε ένα τέλειο δεύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, κέρδισε μια τρίτη συνεχόμενη νίκη και «βλέπει» τον τίτλο.  Ο Γάλλος έζησε ένα θρίλερ όταν στο τέλος της ειδικής χτύπησε σε βράχο στράβωσε το τιμόνι του Citroen και παραλίγο να μην τερματίσει τον αγώνα. Τελικά με την βοήθεια του συνοδηγού του τα κατάφερε.

Advertisement

Στην Ελληνική άτυπη κατάταξη την πρώτη θέση πέτυχε ο Γιώργος Κεχαγιάς με το Skoda Fabia EVO,

Ημερομηνία: 12.09.2021
Ημέρα: 4
Ειδική διαδρομή: 15 (Ταρζάν 2 WOLF Power Stage)
Μήκος: 12,68 χλμ.
Καιρός: 26°C
Συνθήκες οδοστρώματος: Νωπό χώμα

1 SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA
«Πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν να διατηρήσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα, και μάλιστα αυξήσαμε τη διαφορά. Δεν ήταν εύκολο ράλλυ, οι συνθήκες άλλαζαν συνεχώς. Αλλά κάναμε καλή δουλειά».

33 ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN
«Αισθανόμουν καλά με το αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον αγώνα. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

11 THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE
«Πάντα προσπαθώ να δίνω τα πάντα, ακόμα και σε αυτό τον αγώνα δεν παραδοθήκαμε, παλέψαμε, αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε».

69 KALLE ROVANPERΑ/JONNE HALTTUNEN
«Όλα πήγαν καλά και μπορέσαμε να πιέσουμε. Όλη η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά, είχαμε τέλειο αυτοκίνητο χωρίς προβλήματα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο σε ένα τόσο σκληρό ράλλυ, όπως το Ακρόπολις».

8 OTT TΑNAK/MARTIN JΑRVEOJA
«Είχαμε κάποια προβλήματα, είμαστε πολύ πολύ τυχεροί. Χάρη στη μετεωρολογική μας ομάδα, κάναμε τη σωστή επιλογή ελαστικών και βρεθήκαμε μπροστά από τον Ogier. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο».

44 GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON
«Ήλπιζα σε κάτι παραπάνω. Προσπάθησα, ευχαριστήθηκα τη μάχη με τον Adrien, αλλά η διαφορά αυξήθηκε και δεν είχε νόημα να πάρω παραπάνω ρίσκο».

6 DANI SORDO/CANDIDO CARRERA
«Οι σημειώσεις δεν ήταν καλές, δε βρήκα ποτέ ρυθμό. Δεν μπορούσαμε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι».

16 ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL
«Κάναμε ένα τετ-α-κε, χάσαμε χρόνο. Τουλάχιστον προσπάθησα πολύ και πίεσα».

9 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ/FREDERIC MICLOTTE
«Ήταν διασκεδαστικό, τόσο πολλοί θεατές, και μόνο γι’ αυτούς άξιζε που ήρθαμε. Περάσαμε φανταστικά, ένα τέλειο Σαββατοκύριακο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αντιμετωπίζοντας τον… Ταρζάν (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Rovapera στην τελική ευθεία
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Κυριαρχία Rovanpera (+video)