Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η Wolf Power Stage στον Tanak!

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η Wolf Power Stage στον Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η Wolf Power Stage στον Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak κατέκτησε την Power Stage του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, παίρνοντας και τους bonus βαθμούς της. Θριαμβευτικό 1-2-3 της Hyundai με τον Neuville νικητή!

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη του Βέλγου, ενώ η Hyundai κάνει για πρώτη φορά το 1-2-3 σε αγώνα WRC. Ασφαλώς, πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, στον δυσκολότερο, ίσως, αγώνα του πρωταθλήματος. Η Power Stage πήγε στον Tanak, ο οποίος ήταν κατά 3 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Rovanpera και 6,4 του Breen.

Ο Tanak δεν παρέλειψε, ωστόσο, να εκφράσει και την δυσαρέσκειά του για το ότι δεν δόθηκαν team orders από την Hyundai. Ο Εσθονός βρίσκεται πιο κοντά στον Rovanpera βαθμολογικά από ότι ο Neuville. Προφανώς, θεωρεί ότι η ομάδα έπρεπε να επικεντρωθεί πάνω του. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι την Παρασκευή αντιμετώπισε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα που πιθανώς του κόστισε τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν ακόμη και από την  Power Stage. Ο Yohan Rossel τουμπάρισε κατά τη διάρκειά της. Επίσης, ο Katsuta έπειτα από επαφή του με βράχο έπρεπε να τερματίσει με ένα κλαταρισμένο πίσω δεξιά ελαστικό.

Δηλώσεις 16ης Ε.Δ

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Δύσκολη σεζόν, είναι ανακούφιση αυτή η νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι το 1-2-3 για την ομάδα. Ιστορική στιγμή για όλους».

Advertisement

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Εξαρτάται από τον στόχο. Αν θες να παλέψεις για το πρωτάθλημα η απόφαση της ομάδας είναι λάθος, από την πλευρά των δημοσίων σχέσεων είναι σωστή. Εγώ θέλω να παλέψω για το πρωτάθλημα».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA «Σταθήκαμε τυχεροί, εγκατέλειψαν πολλοί. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, για αυτό το 1-2-3. Το άξιζαν! Είχαμε δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για τους ανθρώπους της Hyundai. Ας τερματίσουμε και να το γιορτάσουμε».

Advertisement

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS «Αυτός ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμάς. Προοδεύουμε με κάθε ράλλυ. Ευχαριστώ την ομάδα και τους μηχανικούς, έκαναν καταπληκτική δουλειά. Το ότι είμαστε εδώ, το χρωστάμε σε αυτούς. Ευχαριστώ πολύ».

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE «Το τελευταίο κομμάτι της ειδικής ήταν πολύ σκληρό. Σε όλο τον αγώνα δεν κάναμε λάθος, μείναμε στο μέσο του δρόμου, αλλά σταθήκαμε άτυχοι την Παρασκευή».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON «Είχαμε ένα θέμα πριν την εκκίνηση, έχασα τη συγκέντρωσή μου και είχαμε μια μικρή έξοδο και ξεζαντάρισε το ελαστικό. Ήταν λάθος μου, κοίταζα τα όργανα. Πρέπει να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα».

Advertisement

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN «Έπρεπε να πιέσω, ακόμα και στα δύσκολα κομμάτια. Αυτό ήταν ένα από τα χειρότερά μου ράλλυ. Όμως και για την ομάδα. Πρέπει να βελτιωθούμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM «Είναι ώρα επιστροφής στο σπίτι και ξεκούρασης».

#44 Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON «Οι γραμμές ήταν στενές. Η διαδρομή θα είναι ταχύτερη για όσους ακολουθούν. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου».

#25 Emil LINDHOLM / Reeta HÄMÄLÄINEN «Η νίκη ήρθε λόγω της ταχύτητας μας, όχι λόγω προβλημάτων των άλλων. Είμαι πολύ χαρούμενος. Γνωρίζαμε ότι μπορεί να πάει καλά, αλλά υπάρχει πάντα μεγάλο ρίσκο. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα. Μας έδωσαν ένα τέλειο αυτοκίνητο».

#23 Nikolay GRYAZIN Konstantin / ALEKSANDROV «Τουμπάρισε! Γενικά κάναμε την ειδική, χωρίς να πάρουμε ρίσκο. Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Όλα καλά. Ωραίος αγώνας, περιπέτεια για εμάς».

Ημερομηνία: 11/9/2022
Μέρα: 4
Flash N°: 20
Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 14 – Ελευθεροχώρι 2
Μήκος: 16,90 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια
Συνθήκες οδοστρώματος: Σκληρό χώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το «αμείλικτο» Ράλλυ των Θεών
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Τα Hyundai μπροστά-Εγκατέλειψε ο Evans!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Συντηρητικά πριν την Power Stage