Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak νικητής στην Ypres! (+video)

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak νικητής στην Ypres! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak νικητής στην Ypres! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak ήταν ο θριαμβευτής στο Ράλλυ του Βελγίου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 οδήγησε με σύνεση στο τελευταίο σκέλος του αγώνα και πήρε την τρίτη του φετινή νίκη. Δεύτερος ήταν ο Evans με τον Esapekka Lappi να συμπληρώνει το podium.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα ο Εσθονός της Hyundai προβάλει ως ο μόνος οδηγός που έχει κάποιες ρεαλιστικές πιθανότητες να προβληματίσει τον Rovanpera για τον τίτλο. Ο αγώνας του Kalle είχε στραβώσει ήδη από την πρώτη ημέρα με την θεαματική του έξοδο. Ωστόσο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να κερδίσει την Power Stage μειώνοντας κατά τι τη ζημιά από τον Tanak.

Ο Rovanpera βρίσκεται 72 βαθμούς μπροστά από τον Tanak με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στον Φιλανδό αρκούν τέσσερις τερματισμοί στην 4η θέση για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι ο Rovanpera κρατάει την τύχη του στα χέρια του.

Advertisement
Advertisement

Η νίκη εδώ αποτέλεσε μία έκπληξη για εμάς, όπως και εκείνη της Φιλανδίας“, δήλωσε ο νικητής Tanak. “Είναι ευχάριστο να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα. Όμως, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη” συμπλήρωσε. Από την άλλη ο δεύτερος Elfyn Evans είπε: “Ποτέ δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση. Το κλατάρισμα της Παρασκευής μας είχε κοστίσει πολύτιμο χρόνο αλλά συνολικά είμαι χαρούμενος με το αυτοκίνητο“.

Ο αγώνας του Βελγίου σημαδεύτηκε από τις πολλές εξόδους κορυφαίων συνδυασμών, Ο Adrien Fourmaux ήταν το “θύμα” της τελευταίας ημέρας. Ο Γάλλος της M-Sport Ford είχε μία θεαματική έξοδο στην 19η ειδική η οποία του στέρησε την ευκαιρία για έναν πολύ καλό τερματισμό εντός δεκάδας.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Βελγίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Προτεραιότητα στην ασφάλεια
WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Neuville μπροστά εντός έδρας
WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak στην πρωτοπορία μετά το λάθος του Neuville! (+video)