Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Breen μπροστά

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Breen μπροστά

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Breen μπροστά

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Craig Breen πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική του Ράλι Εσθονίας. Στην δεύτερη θέση για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου ο Rovanpera. Πίσω του οι Evans και Neuville, ενώ στην πέμπτη θέση ο τοπικός ήρωας Tanak.

Advertisement
Advertisement

Η μόλις 1,64 χιλιομέτρων εναρκτήρια ειδική του Ράλι Εσθονίας έφερε τα πρώτα εφτά πληρώματα εντός του ίδιου δευτερολέπτου. Για τον Breen ήταν μία ρεβάνς έναντι του Rovanpera. Πέρσι είχαν τερματίσει στην ίδια ειδική με την αντίστροφη σειρά. Και πάλι η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις ένα δέκατο.

“Ήμουν πολύ προσεκτικός και οδήγησα όσο πιο καθαρά μπορούσα” δήλωσε ο οδηγός της M-Sport μετά το τέλος της ημέρας. “Είναι ωραίο να ξεκινάς έτσι το Σαββατοκύριακο. Οι ειδικές είναι όλες ωραίες και μπορούμε να πιέσουμε πολύ” συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, με προβλήματα ξεκίνησε ο αγώνας για τον τοπικό ήρωα, Ott Tanak. Το κιβώτιο του i20 κόλλησε κατά τη διάρκεια του περάσματος. Παρά ταύτα ο Εσθονός τερμάτισε κατετάγη στην 5η θέση. “Τέτοια πράγματα δεν σε γεμίζουν και με αισιοδοξία” σχολίασε στο τέλος.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, κατά την τελετή έναρξης του αγώνα. Αύριο τα πληρώματα θα πρέπει να διανύσουν 139,18 χιλιόμετρα διαδρομών βόρεια και νότια της πόλης Tartu. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 24,35 χιλιόμετρα της Peipsääre, της μεγαλύτερης ειδικής του Ράλι.


Γενική κατάταξη πρώτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Πρώτος ο Rovanpera στον θρίαμβο της Toyota!
Πίστα στην Πάτρα: Ή τώρα ή ποτέ!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai Ελλάς στηρίζει δύο ελληνικά πληρώματα

Advertisement