Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Neuville, «ζωντανός» ο Evans (vids)

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Neuville, «ζωντανός» ο Evans (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Neuville, «ζωντανός» ο Evans (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Παράταση στην αγωνία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αγωνιστικού σκέλους του Ράλι Ισπανίας, ενδέκατου και προτελευταίου γύρου του WRC για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τη νίκη, θα ήταν ακόμα κι αν αντί για επτά δέκατα του δευτερολέπτου, ο Thierry Neuville ήταν 70 δευτερόλεπτα μπροστά. Έχουμε δυο μέρες δράσης ακόμα. Όμως σε ότι αφορά στη μάχη του τίτλου, η αγωνία συνεχίζεται.

Ο Elfyn Evans πήγε στην Ισπανία όντας 24 πόντους πίσω από τον teammate του στην Toyota, Sebastien Ogier. Μετά τις έξι ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, είναι 18.7 δευτερόλεπτα μπροστά του. Πάντως ο Ουαλός ήταν απογοητευμένος που έστω και στο τέλος, έστω και για δέκατα, έχασε τα ηνία.

Είχε σημειώσει τους καλύτερους χρόνους στις πρωινές ειδικές (στη δεύτερη είχε ίδιο χρόνο με τον Neuville) αλλά ηττήθηκε σε όλες τις απογευματινές από τον Neuville, που άλλαξε το set up του i20 WRC στο σέρβις και… πήρε φόρα. Τουλάχιστον ο Evans γλίτωσε από την τρομάρα, όταν το παράκανε ακουμπώντας σε ένα βράχο, δίχως να πληγώσει το Yaris WRC.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Ogier ονειρεύεται το +6 από τον Ουαλό αλλά προς το παρόν, είναι πίσω του. Και αντί να τον απειλεί, μάλλον απειλείται από το Hyundai του Dani Sordo που ακολουθεί από κοντά.

Πιο πίσω είναι ο Kalle Rovanpera που δυσκολεύτηκε να συνεργαστεί με τα ελαστικά της Pirelli ενώ την εξάδα, αν και αρκετά μακριά σε χρόνους, συμπληρώνει ο Adrien Fourmaux για λογαριασμό της M-Sport Ford.

Advertisement

Εκτός εξίσωσης ήταν από τα πρώτα χιλιόμετρα ο Takamoto Katsuta που έστειλε το Yaris στις μπαριέρες και ο Ott Tanak που στην τέταρτη ειδική διαδρομή «τραυμάτισε» την ανάρτηση του Hyundai του.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 1hr 01min 26.6sec
2. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +0.7sec
3. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +19.4sec
4. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 +24.8sec
5. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +38.0sec
6. A Fourmaux / A Coria FRA Ford Fiesta +1min 10.2sec

Το σκέλος του Σαββάτου είναι και το μεγαλύτερο του Ράλι Ισπανίας. Με 7 ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 117.54 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)

Επίσημο: Αυτό είναι το καλεντάρι της F1 για το 2022

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022!