Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera νικητής!

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera νικητής!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera νικητής!

ΑΓΩΝΕΣ

O Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Κροατίας. Ο Φιλανδός οδηγός της Toyota δεν έσπασε υπό την ασφυκτική πίεση του Tanak και κατάφερε στην τελευταία ειδική διαδρομή να εξασφαλίσει την δεύτερη φετινή του νίκη. Το podium συμπλήρωσαν οι Tanak και Neuville.

Advertisement
Advertisement

Συγκλονιστική ήταν η τελευταία ημέρα του Ράλι Κροατίας. Η μεγάλη χθεσινή αντεπίθεση του Ott Tanak είχε αφήσει ανοιχτή την μάχη της πρώτης θέσης. Ο Rovanpera μπορεί να είχε κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του τριημέρου, αλλά οι εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει επισφαλή κάθε πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Ράλι. Στην προτελευταία ειδική διαδρομή η ισχυρή νεροποντή ανέτρεψε τα δεδομένα υπέρ του Tanak. Ο Εσθονός έχοντας επιλέξει τη μαλακότερη γόμα της Pirelli κατάφερε να βρεθεί μπροστά για μόλις 1,4 δευτερόλεπτα. Με την τελευταία ειδική να έχει γεμίσει λάσπη λόγω των καιρικών φαινομένων, ο οδηγός της Hyundai πρόβαλε, πια, ως το φαβορί.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ο Rovanpera δεν πτοήθηκε. Τα έδωσε όλα στα τελευταία του περάσματα και κατάφερε να πάρει πίσω την πρωτοπορία για 4,9 δευτερόλεπτα. Ήταν μία μεγάλη εμφάνιση από τον Kalle ο οποίος δείχνει ότι εκτός από την ταχύτητα διαθέτει και τις ψυχικές δυνάμεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις τον φετινό τίτλο.

Η διαφορά αυξάνεται

“Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε την απαραίτητη ταχύτητα με αυτά τα ελαστικά” δήλωσε μετά τον τερματισμό ο Rovanpera. “Πιέσαμε όμως πάρα πολύ και νομίζω ότι αξίζαμε αυτήν τη νίκη” συμπλήρωσε. Από την άλλη ο Tanak πιστεύει ότι σε απόλυτο ρυθμό ο συνδυασμός Rovanpera-Toyota ήταν άπιαστος: “Παλεύαμε, μεν, για τη νίκη αλλά μόνο λόγω έξυπνων αποφάσεων που πήραμε και των επιλογών μας στα ελαστικά. Ο Kalle προφανώς οδήγησε ωραία”.

Advertisement

Η διαφορά του Rovanpera από τον Thierry Neuville στην βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών ανήλθε στους 29 βαθμούς. Ο Βέλγος κατάφερε κι εκείνος να ανακάμψει μετά τα προβλήματα της δεύτερης ημέρας. Πέρασε τον Breen και τερμάτισε τρίτος, 16,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak.

Ήταν ένα εξαντλητικό Ράλι για τον Neuville. Εκείνος και ο συνοδηγός του, Matjin Wydaeghe, έφτασαν ένα κλικ πριν καταρρεύσουν σωματικά την Παρασκευή. Είχαν αναγκαστεί να σπρώξουν το αυτοκίνητό τους για 800 μέτρα μέχρι το Service. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Breen, Evans και Katsuta.

Advertisement

Επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Πορτογαλίας στις 19-22 Μαΐου. Εκεί αναμένεται και η επιστροφή των Sebastien Loeb και Sebastien Ogier!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera άνετα μπροστά την 1η ημέρα
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Έξοδος Solberg και ακύρωση της ένατης διαδρομής (+video)
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Αντεπίθεση Tanak την 2η ημέρα

Advertisement