Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Ogier βλέπει τη νίκη (+video)

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Ogier βλέπει τη νίκη (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Ogier βλέπει τη νίκη (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

O επικός αγώνας μεταξύ των Sebastien Ogier και του Sebastien Loeb για τη νίκη στο Ράλι Μόντε Κάρλο δείχνει να έχει τελειώσει. Ο Ogier νίκησε τον Loeb στην τελευταία ειδική διαδρομή της τρίτης ημέρας μεγαλώνοντας τη διαφορά τους στα 21,1”

Advertisement
Advertisement

Στη γενική κατάταξη ο οδηγός της Toyota είναι πρώτος και ακολουθούν οι: Loeb (M-Sport Ford +21,1”) και Breen (M-Sport Ford +1:26”)

 

Η τελευταία ειδική του Σαββάτου (22/1) είχε καθοριστικό ρόλο, αφού εκεί οι δύο Seb επέλεξαν τον ίδιο τύπο ελαστικών και ο Ogier την αξιοποίησε καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Όλοι περιμέναμε πως η τελευταία διαδρομή, της τρίτης ημέρας του Ράλι Μόντε Κάρλο η παγωμένη Saint-Geniez / Thoard, θα ήταν το τερέν για την «μάχη» μεταξύ του Ogier και του Loeb καθώς κάθε οδηγός είχε διαφορετικά ελαστικά στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ο Ogier είχε δύο χειμερινά ελαστικά, ο Loeb κουβαλούσε δύο ελαστικά με καρφιά. ¨Όμως σε μία επιλογή τελευταίας στιγμής οι δύο οδηγοί αποφάσισαν να μην τα τοποθετήσουν και αντ’ αυτού να συνεχίσουν με τα ίδια ελαστικά μαλακής γόμας, που είχαν στην προηγούμενη ειδική.

Advertisement

Στο τέλος, ο Ogier νίκησε τον Loeb με 16,1 δευτερόλεπτα, διαφορά πράγμα που σημαίνει ότι τώρα προηγείται στην γενική κατάταξη με 21,1 δευτερόλεπτα και τέσσερις διαδρομές να μένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας την Κυριακή. «Σχεδίαζα να χρησιμοποιήσω τα ελαστικά του χιονιού γιατί ήταν η πιο ασφαλής επιλογή, αλλά είδα ότι ο Séb πήγαινε με τα slicks, οπότε άλλαξα γρήγορα την τελευταία στιγμή λίγο πριν την έναρξη έκανα το ίδιο», αποκάλυψε ο Ogier.

Advertisement

Στο τέλος της διαδρομής ο Loeb ακουγόταν λίγο ηττημένος: «Τώρα η νίκη είναι λίγο μακριά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την διαφορά αλλά μας είδε ο Ogier και άλλαξε την τελευταία στιγμή. Δεν πειράζει, γίνονται αυτά». Στην τρίτη θέση της γενικής έμειναν οι Breen/Nagle της M-Sport Ford με διαφορά +1:26” από τον πρώτο.

Ο Kalle Rovanpera έκανε ένα μία από την καλύτερη εμφάνιση της ημέρας για να ανέβει από την ένατη στην τέταρτη θέση της κατάταξης  στις πέντε διαδρομές του Σαββάτου (22/1). «Φυσικά ήταν μια αρκετά μεγάλη αλλαγή από δύο ημέρες πριν, τώρα αρχίζει να είναι λίγο ευχάριστο το αυτοκίνητο, ώστε να μπορώ να είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδό μου», δήλωσε ο Rovanpera.

Advertisement

Οι άτυχοι της ημέρας

O Takamoto Katsuta κλείδωσε τα φρένα σε μια παγωμένη φουρκέτα στην SS13 και από εκεί γλίστρησε και σφηνώθηκε σε ένα χαντάκι στην άκρη του δρόμου. Οι θεατές που ήταν εκεί δεν μπόρεσαν να τους βάλουν ξανά στο δρόμο. Ο Neuville είχε ένα σπασμένο αμορτισέρ, που κατάφερε να επισκευάσει. Όμως έμεινε πίσω αφού μείωσε πολύ τον ρυθμό του.

Η ημέρα της συμφοράς του Oliver Solberg συνεχίστηκε στην τελευταία διαδρομή. Μετά την έξοδο που είχε, πάτησε σε πάγο και χτύπησε σε πέτρινο τοίχο ευτυχώς χωρίς μεγάλη ζημιά. «Ελπίζω απλώς για μια καλύτερη μέρα αύριο (Κυριακή 23/1)», είπε ο έφηβος οδηγός της Hyundai.

Η γενική κατάταξη

1 Ogier/Veillas (Toyota) 2.19:43,1s”

2 Loeb/Galmiche (M-Sport Ford) +21,1″

3 Breen/Nagle (M-Sport Ford) +1:26,0s”

4 Rovanpera/Halttunen (Toyota) +2:03,8″

5 Gus Greensmith/Jonas Andersson (M-Sport Ford) +6:33,8″

6 Thierry Neuville/Martijn Waydaeghe (Hyundai) +7:44,1″

7 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Škoda Fabia Rally2 evo) +9:37,2″

8 Erik Cais/Petr Tesínsky (M-Sport F0rd) +9:59,6″

9 Gregoire Munster/Louis Louka (Hyundai) +10:44,1″

10 Yohan Rossel/Benjamin Boulloud (Citroën) +11:14,2″