Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δύο Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

ΑΓΩΝΕΣ

Δύο Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

ΑΓΩΝΕΣ

Από το WRC ως το Junior κομμάτι του δύο Έλληνες αγωνιζόμενοι κάνουν την εμφάνισή τους στις λίστες συμμετοχών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ένας νεοφερμένος (ο Παναγιώτης Ρουστέμης) και ένας περισσότερο έμπειρος ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές του 2022.

7+1 (Ελληνική) συμμετοχές στο FIA Junior WRC. Οκτώ εκκολαπτόμενοι αστέρες του ράλι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρώτη… τετρακίνητη σεζόν του Junior WRC.

Για πρώτη φορά στην 21χρονη ιστορία του θεσμού, οι οδηγοί θα αλλάξουν από τα αγωνιστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς σε τετρακίνητα. Όλοι οδηγούν πανομοιότυπα αυτοκίνητα M-Sport Poland Ford Fiesta Rally3.

Advertisement
Advertisement

Ο Sami Pajari είναι ένας από τους νέους που διεκδικούν τη νίκη παρόλο που πήρε τον τίτλο πέρυσι με ένα αυτοκίνητο Fiesta Rally4. Η απόφαση του Pajari να υπερασπιστεί τον τίτλο του μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν είναι η πρώτη για το Junior WRC καθώς ο Per-Gunnar Andersson έκανε παρόμοια το 2005.

Ο Jon Armstrong, παραλίγο να ανατρέψει τον Pajari το 2021, αλλά μια έξοδος και εγκατάλειψη στην Ισπανία τον άφησε δεύτερο. Μια καθυστερημένη ώθηση από μία νέα χορηγία εξασφάλισε στον Ulsterman μια θέση στην «Τάξη του 2022» και έχει δίπλα του ένα νέο συνοδηγό Brian Hoy.

Advertisement

Ο Εσθονός πιλότος Robert Virves, θα πιέσει για τον πρώτο του τίτλο, θυμηθείτε πως πέρυσι ανέβηκε τρεις φορές στο podium. Έχει να αντιμετωπίσει τους παλιούς το γνώριμους Lauri Joona και William Creighton. Οι δύο έχουν αγοράσει δικά τους αυτοκίνητα (Fiesta Rally3) και πολύ πιθανόν και μπορεί να αντιμετωπίσουν περαιτέρω εξόδους στο WRC3 εκτός από τις καμπάνιες τους για Junior WRC.

Advertisement

Ο Jean-Baptiste Franceschi είναι ένας οδηγός, που πρέπει να παρακολουθήσετε. Τερμάτισε τρίτος το 2018 και θα αγωνιστεί στο JWRC χάρη στο πακέτο χορηγιών/βραβείων από τη νίκη του πρωταθλήματος ERC3 Junior 2021. Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στο WRC, στο σπίτι του στο Safari Rally Kenya πέρυσι, ο McRae Kimathi θα ξεκινήσει την καριέρα του στο Junior WRC στη Σουηδία.

Ο Έλληνας Παναγιώτης Ρουστέμης είναι ένας ακόμη νεοφερμένος. Έχει οδηγήσει τετρακίνητο Rallycar και έχει φέρει ένα Citroën DS3 R5 στην πέμπτη θέση του WRC3 στο EKO Acropolis Rally πέρυσι. Το ημερολόγιο Junior WRC περιλαμβάνει πέντε γύρους και ξεκινά στο Ράλι Σουηδίας τον επόμενο μήνα (24 – 27 Φεβρουαρίου).

Advertisement

Ο Σερδερίδης με Ford Puma Rally1

Ο πρώτος ιδιώτης που θα οδηγήσει υβριδικό Rally1 αυτή τη σεζόν θα είναι Έλληνας! Ο  Ιορδάνης Σερδερίδης, που αγωνίστηκε πέρυσι με ένα Ford Fiesta WRC από την M-Sport, στο Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει αυτή τη σεζόν για δύο αγώνες. Πρώτα ο Σερδερίδης θα οδηγήσει το Ford Puma Rally1 στο Safari Rally Kenya στα τέλη Ιουνίου και στη συνέχεια για δεύτερη φορά στο Ράλι Ακρόπολις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το φινάλε του JWRC (video)
Επίσημη πρεμιέρα του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1
Η M-Sport αποκαλύπτει πώς κατασκευάζεται το αγωνιστικό Ford Fiesta Rally3 (+video)