Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Η δεύτερη του Λάπι! (+video)

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σουηδίας: Η δεύτερη του Λάπι! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Η δεύτερη του Λάπι! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο οδηγός της Hyundai κινήθηκε συντηρητικά κατά την τελευταία ημέρα του αγώνα στη Σουηδία και σημείωσε την δεύτερη νίκη του στο wrc μπροστά από τους Έβανς και Φουρμό.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπήρξαν αχρείαστα ρίσκα για τον Εσαπέκα Λάπι ο οποίος είχε κυρίως στο μυαλό του τον τερματισμό παρά το να αναδειχθεί ταχύτερος στο τελευταίο σκέλος της Κυριακής.

Έτσι οι 7 βαθμοί που προσφέρει αυτό πήγαν στον Έβανς ο οποίος ήταν ο ταχύτερος συνολικά στις τρεις τελευταίες ειδικές του Ράλλυ. Η πρώτη σημερινή δοκιμασία πήγε στον Ροβάνπερα, ο οποίος, όμως, στη συνέχεια έκανε συντήρηση ελαστικών ενόψει της Power Stage.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, ο Φιλανδός λειτούργησε υποστηρικτικά στον Έβανς ο οποίος είναι ο κύριος διεκδικητής του τίτλου των οδηγών για την Toyota. Ο Έβανς χάρη στον εξαιρετικό ρυθμό του προσπέρασε και τον Φουρμό για την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Νεβίλ τερμάτισε τέταρτος όντας αρκετά αργός στην πρώτη σημερινή δοκιμασία. Στην δεύτερη ειδική ο Βέλγος τα πήγε καλύτερα υπολειπόμενος κατά 4 δευτερόλεπτα του ταχύτερου Έβανς.

Advertisement

Έτσι, λίγο πριν την Power Stage ο Έβανς προηγούταν στην Super Sunday για 4 δευτερόλεπτα του Ροβάνπερα και 17,5 του Νεβίλ. Η μάχη μεταξύ των τριών οδηγών ήταν μεγάλη στην τελευταία ειδική του αγώνα. Ο Ροβάνπερα σημείωσε χρόνο κατά ένα δέκατο καλύτερο από εκείνον του Νεβίλ.

Advertisement

Ο Φιλανδός δεν ήταν ικανοποιημένος από την επίδοσή του. Παρά ταύτα ο Έβανς δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει σημειώνοντας τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον teammate του! Επειδή, όμως, ο Κάλε τον είχε σημειώσει πρώτος, κράτησε την πρώτη θέση και τους 5 βαθμούς της Power Stage. Τέσσερις πήρε ο Έβανς, τρεις ο Νεβίλ, δύο ο Τάνακ και έναν ο Κατσούτα.

Στην Super Sunday ο πίσω από τον Έβανς τερμάτισαν οι Ροβάνπερα, Νεβίλ, Τάνακ, Φουρμό, Κατσούτα και Λάπι. Έτσι η συνολική βαθμολογική συγκομιδή κάθε οδηγού είναι: Έβανς-24 βαθμοί, Λάπι-19 βαθμοί, Νεβίλ-18 βαθμοί, Φουρμό-18 βαθμοί, Ροβάνπερα-11 βαθμοί, Τάνακ-6 βαθμοί και Κατσούτα-3 βαθμοί.

Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Νεβίλ εξακολουθεί να προηγείται με 48 βαθμούς έναντι 45 του Έβανς. Τρίτος είναι ο Φουρμό με 29, τέταρτος ο Οζιέ με 24 και πέμπτος ο Τάνακ με 21.

 WRC2

Στην κατηγορία WRC2 ο Όλιβερ Σόλμπεργκ πήρε την πρωτιά ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση εντός έδρας. Ο Σουηδός είχε φτάσει μέχρι και την 3η θέση της γενικής κατάταξης μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας.

Φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν να κρατήσει επαφή με τα ταχύτερα αγωνιστικά του WRC1 μέχρι το τέλος. Ωστόσο η 5η θέση της γενικής κατάταξης είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για εκείνον. Δεύτερος στην κατηγορία ήταν ο Φιλανδός Πάγιαρι ενώ τρίτος ήταν ο Εσθονός Λίναμε.

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλλυ Σαφάρι. Ο αγώνα θα διεξαχθεί μεταξύ 28ης και 31ης Μαρτίου.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Σουηδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2024: Προεπισκόπηση
Ράλλυ Σουηδίας: Της… κακομοίρας! (+video)
Ράλλυ Σουηδίας: Ο Λάπι πρώτος! (+video)