Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Της… κακομοίρας! (+video)

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σουηδίας: Της… κακομοίρας! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Της… κακομοίρας! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Σουηδίας με πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα να τίθενται εκτός διεκδίκησης! Πρωτοπόρος ο Εσπέκα Λάπι.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός της Hyundai κατάφερε να ξεπεράσει τον Κατσούτα της Toyota στο απογευματινό σκέλος και να πάρει την πρώτη θέση στο τέλος της ημέρας.

Ωστόσο η ημέρα σημαδεύτηκε από τα προβλήματα που έπληξαν τα φαβορί του αγώνα. Η βαριά χιονόπτωση που προηγήθηκε του πρωινού σκέλους έθεσε σε δύσκολη θέση τα πληρώματα που ξεκινούσαν μπροστά σήμερα. Λόγω του φρέσκου χιονιού, οι πρώτοι οδηγοί άνοιγαν, ουσιαστικά, δρόμο στους επόμενους.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο τύχεροι (ή πιο προνοητικοί) έφτασαν στο τέλος της ημέρας έχοντας χάσει πολύ χρόνο στις 7 δοκιμασίες της ημέρας. Όσοι προσπάθησαν, όμως, να κάνουν το κάτι παραπάνω το πλήρωσαν ακριβά. Αυτό ισχύει για τους Ροβάνπερα και Τάνακ οι οποίοι διέπραξαν λάθη που τους έθεσαν εκτός μάχης.

Advertisement

Ο Φιλανδός της Toyota είχε έξοδο στην 4η ειδική που προξένησε ζημιά στο πίσω μέρος τους Yaris ενώ ο Τάνακ είχε τετ-α-κε στην ίδια δοκιμασία που του απέφερε σοβαρή βλάβη στο εμπρός μέρος του i20. Προβλήματα είχε επίσης ο Έβανς με το παρακείμενο χιόνι εκατέρωθεν των διαδρομών.

Ο Νεβίλ αντιμετώπισε ζήτημα με τον κινητήρα του Hyundai με αποτέλεσμα να πάρει ποινή (λόγω καθυστερημένης άφιξης) 40 δευτερολέπτων. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι μόλις 11ος!

Advertisement

Έτσι ο Λάπι οδηγώντας αλάνθαστα είναι στην κορυφή με τον Κατσούτα δεύτερο. Τρίτος είναι ο Σόλμπεργκ (!) με Skoda Fabia WRC2 ενώ οι Φουρμό και Έβανς συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.


Η πρώτη δεκάδα μετά την δεύτερη ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2024: Προεπισκόπηση
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μεγάλος νικητής ο Νεβίλ (+video)
Ράλλυ Σουηδίας: Σαν να μην πέρασε μια μέρα (+video)