Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ροβάνπερα: Γιατί θα κάνω διάλειμμα το 2024

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ροβάνπερα: Γιατί θα κάνω διάλειμμα το 2024

ΑΓΩΝΕΣ

Ροβάνπερα: Γιατί θα κάνω διάλειμμα το 2024

ΑΓΩΝΕΣ

Το τρομερό παιδί του WRC αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο dirtfish.com τους λόγους για τους οποίους θα αγωνιστεί μόνο σε επιλεγμένα Ράλλυ το 2024.

Advertisement
Advertisement

Ο Ροβάνπερα είχε εκπλήξει τους πάντες πριν από λίγες εβδομάδες όταν είχε ανακοινώσει την απόφασή του.

Αυτό μπορεί να μην είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με ένα μεγάλο όνομα του WRC. Ωστόσο δεν υπάρχει προηγούμενο ενός τόσο νεαρού οδηγού, στο αποκορύφωμα των δυνάμεών του, που να αποφασίζει μόνος του ότι θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Και μάλιστα αμέσως μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος στο WRC. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το 2025 η ισορροπία δυνάμεων θα είναι όπως τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Όμως ο Κάλε, αν και μόλις 23 ετών, δεν είναι καθόλου νέος στους αγώνες. Τρέχει σε αγώνες καρτ από όταν πήγαινε στο δημοτικό. Περίπου την ίδια εποχή είχε κάνει και τα πρώτα του βήματα με αγωνιστικά τύπου Ράλλυ υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, Χάρι.

Όταν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του σκέφτονταν τις σπουδές ή κανόνιζαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο Κάλε ήταν από ειδική σε ειδική δίνοντας μάχες με το χρονόμετρο και τους αντιπάλους του. «Θα ήθελα να προλάβω να κάνω πράγματα τα οποία είναι της ηλικίας μου. Από όταν ήμουν έφηβος αγωνιζόμουν επαγγελματικά και δεν μπορούσα να απολαύσω πολλά πράγματα στη ζωή όπως οι συνομήλικοί μου» δήλωσε ο Κάλε.

Το Λε Μαν στα μελλοντικά του πλάνα;

Advertisement

Θα ήταν, όμως, αυτό το ιδιότυπο διάλειμμα μία ευκαιρία ώστε να δοκιμάσει άλλες σειρές αγώνων; «Όχι. Δεν έχει νόημα να κάνω διάλειμμα ώστε να γεμίσω τον χρόνο μου με άλλους αγώνες. Φυσικά θα πάω σε μερικά events. Αλλά πέραν αυτού δεν σκοπεύω να οδηγήσω πολύ» δήλωσε ο Κάλε.

Advertisement

Παρά ταύτα ο Ροβάνπερα αποκάλυψε ότι μελλοντικά θα ήθελε να δοκιμάσει και άλλες κατηγορίες αγώνων. «Οι αγώνες πίστας με ενδιέφεραν ανέκαθεν, ιδίως η κατηγορία GT την οποίαν παρακολουθώ. Στην GT4 η Toyota συμμετέχει με το Supra ενώ υπάρχει φυσικά και το Hypercar της» δήλωσε ο Φιλανδός.

Λέτε στο μέλλον να δούμε τους Ροβάνπερα και Φερστάπεν να παλεύουν για τη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Έβανς κλείνει με νίκη τη σεζόν (+video)
Ροβάνπερα: Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του το 2024!

Advertisement