Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Λάπι πρώτος! (+video)

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Λάπι πρώτος! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Λάπι πρώτος! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Εσαπέκα Λάπι οδηγώντας καθαρά και ταχύτατα, κατόρθωσε να κρατήσει την πρωτοπορία στο Ράλλυ Σουηδίας μέχρι και το κλείσιμο της τρίτης ημέρας του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ο Φιλανδός της Hyundai θα κατακτήσει τους 18 βαθμούς (εφόσον τερματίσει αύριο) που προσφέρει η πρώτη θέση στο τέλος του Σαββάτου με το νέο σύστημα βαθμολόγησης.

Παράλληλα πλησίασε ακόμη περισσότερο προς την δεύτερη νίκη της καριέρας του (έπειτα από τη νίκη στην πατρίδα του το 2017) εάν κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Αυτό θα συμβεί ασχέτως του αν πάρει τους 7 βαθμούς που απονέμονται την Κυριακή στο ταχύτερο πλήρωμα. Οι Φουρμό και Έβανς θα μονομαχήσουν, όπως όλα δείχνουν, για την δεύτερη θέση μέχρι το τέλος.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος της Ford (ο οποίος είχε και εκείνος την… στιγμή του) διατηρεί ένα πλεονέκτημα 16,7 δευτερολέπτων από το πρώτο Yaris της κατάταξης. Ωστόσο ο Έβνας πλησιάζει ταχύτατα καθώς είχε μία εξαιρετική τρίτη ημέρα στην Σουηδία. Ο Ουαλλός κέρδισε μία ειδική ενώ ήταν στο top-3 των καλύτερων χρόνων σε όλες τις υπόλοιπες πλην της τελευταίας!

Advertisement

Φυσικά, το δράμα δεν έλειψε και από την τρίτη ημέρα του Ράλλυ Σουηδίας. Ο Κατσούτα είχε καταφέρει να κλείσει την διαφορά του από τον Λάπι στα μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου μετά την πρώτη δοκιμασία.

Advertisement

Ωστόσο στην αμέσως επόμενη (10η συνολικά) ειδική ο Ιάπωνας έκανε λάθος που έδωσε τέλος στον αγώνα του. «Έχουν υπάρξει πολλές απογοητεύσεις αλλά αυτή ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη» δήλωσε ο Τακαμότο αμέσως μετά.

Advertisement

Από την άλλη ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Τιερί Νεβίλ είναι στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με τον Τάνακ μόλις 46ο! Σίγουρα μία σημαντική εξέλιξη για την εσωτερική μάχη των Hyundai.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται αύριο με τρεις ειδικές να απομένουν. Θα καταφέρει ο Λάπι να πάρει την απόλυτη βαθμολογική συγκομιδή;


Η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος της τρίτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2024: Προεπισκόπηση
Ράλλυ Σουηδίας: Σαν να μην πέρασε μια μέρα (+video)
Ράλλυ Σουηδίας: Της… κακομοίρας! (+video)