Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαρδηνίας: Και στο τέλος έμεινε ο Νεβίλ! (+video)

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαρδηνίας: Και στο τέλος έμεινε ο Νεβίλ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαρδηνίας: Και στο τέλος έμεινε ο Νεβίλ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τιερί Νεβίλ πήρε μια πολύτιμη όσο και αναπάντεχη νίκη στο ανατρεπτικό Ράλλυ Σαρδηνίας. Ο δεύτερος Λάπι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Hyundai!

Advertisement
Advertisement

Τα δύο i20 είχαν εξασφαλίσει ένα υγιέστατο προβάδισμα άνω του ενός λεπτού από το Yaris του τρίτου Κάλε Ροβανπέρα πριν την έναρξη του τελευταίου σκέλους.

Ο Νεβίλ, μάλιστα, ήταν άνετα πρώτος για 40 δευτερόλεπτα από τον teammate του. Κατά συνέπεια οι δύο οδηγοί της Hyundai δεν πίεσαν ιδιαίτερα στις τρεις πρώτες ειδικές της ημέρας. Σκοπός τους ήταν κυρίως να αποφύγουν τα λάθη. Κάτι που ήταν πολύ λογικό εάν αναλογιστούμε την τύχη που είχε ο αγώνας των Σόρντο και Οζιέ κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά ο Γάλλος της Toyota θα μπορούσε να έχει κατακτήσει την πέμπτη του νίκη επί ιταλικού εδάφους, πράγμα που θα αποτελούσε ρεκόρ. Ωστόσο το χθεσινό του λάθος τον έθεσε όχι μόνο εκτός διεκδίκησης αλλά και εκτός δεκάδας. Εξάλλου και ο Νεβίλ έκανε μεγάλη εμφάνιση κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Ο Εσαπέκα Λάπι οδήγησε κι εκείνος εξαιρετικά. Ωστόσο έπειτα από την χθεσινή προτελευταία ειδική -όταν και έχασε την πρωτοπορία από τον Νεβίλ- συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση. Οι Ροβανπέρα και Έβανς συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα.

Ένας απρόβλεπτος αγώνας

Ήταν αναμφίβολα ένας πολύ σκληρός και απρόβλεπτος αγώνας για όλα τα πληρώματα της κατηγορίας RC1. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο τόσο η φύση της διαδρομής όσο και οι εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έβρεξε αρκετές φορές πράγμα που προκάλεσε αρκετά λάθη και ανακατατάξεις.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι μόνο τα 4 πρώτα αυτοκίνητα της βαθμολογούμενης δεκάδας ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην RC2. Πρώτος στην κατηγορία μέχρι και την τελευταία ειδική ήταν ο Φουρμό. Ωστόσο ο Γάλλος έκανε λάθος σε αυτήν και η νίκη πήγε τελικά στον Μίκελσεν.

Advertisement

Όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα αντιμετώπισαν διαφόρων ειδών προβλήματα στις τέσσερις ημέρες του αγώνα. Έτσι, το ενδιαφέρον των περισσότερων περιορίστηκε στην Power Stage και στους επιπλέον βαθμούς που εκείνη μπορεί να προσφέρει.

Τελικά ήταν ο Ροβανπέρα εκείνος που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και πήρε τους 5 επιπλέον βαθμούς. «Πιστεύω ότι είχαμε από την αρχή μειονέκτημα εδώ καθώς ξεκινούσαμε πρώτοι τις ειδικές. Ωστόσο κάναμε έξυπνο αγώνα και πήραμε πολύτιμους βαθμούς» δήλωσε ο πρωταθλητής. Οι Τάνακ, Έβανς, Κατσούτα και Οζιέ πήραν τις υπόλοιπες 4 θέσεις που δίνουν βαθμούς στην Power Stage.

Ωστόσο η ημέρα ανήκε στον Νεβίλ. Ο Βέλγος δεν ξέχασε και τον αδικοχαμένο Κρεγκ Μπριν. «Ο Κρεγκ είναι στις σκέψεις μας επίσης. Θέλαμε να κερδίσουμε για εκείνον στην Κροατία. Τουλάχιστον το κάναμε τώρα» σημείωσε.

Ο Νεβίλ χάρη στην πρώτη του φετινή νίκη πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Θα μπορέσει να συνεχίσει αυτού του είδους τις εμφανίσεις για να προβληματίσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ροβανπέρα;


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Σαρδηνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα εμφανιστεί πάλι το Ford Fiesta των 650 ίππων;
Ράλλυ Σαρδηνίας: Ημέρα-θρίλερ με τον Λάπι στην κορυφή! (+video)
Ράλλυ Σαρδηνίας: Ο Νεβίλ πρώτος μέσα από το χάος! (+video)