Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Porsche: Αποκάλυψε την 963 για την κατηγορία LMDh

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Αποκάλυψε την 963 για την κατηγορία LMDh

ΑΓΩΝΕΣ

Porsche: Αποκάλυψε την 963 για την κατηγορία LMDh

ΑΓΩΝΕΣ

Το υβριδικό σπορ, πρωτότυπο με την ονομασία 963, αποκάλυψε χθες η Porsche στα πλαίσια του φεστιβάλ ταχύτητας Goodwood. Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τους οδηγούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα προγράμματά της από το 2023 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Η μονάδα ισχύος του νέου “θηρίου” της Porsche θα περιέχει κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 με διπλό τούρμπο. Είναι βασισμένος στον 4,6 λίτρων κινητήρα που τροφοδοτούσε την 918, ενώ οι ρίζες του μπορούν να εντοπιστούν πίσω στην περίοδο 2006-08 και την Porsche RS Spyder. H Porsche σε συνεργασία με την Penske είχε κατακτήσει τρεις συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο στην κατηγορία American LeMans Series LMP2.

Οι 963 που θα αγωνιστούν τόσο στο WEC όσο και στην IMSA θα φέρουν τον χρωματισμό που φαίνεται στις φωτογραφίες. Επιπλέον η Porsche ανακοίνωσε τους οδηγούς, οι οποίοι θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι της 963, χωρίς να διασαφηνίσει το ποιοι οδηγοί θα συμμετάσχουν σε ποιο πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά 8 οδηγοί θα οδηγήσουν το νέο σπορ πρωτότυπο της Porsche. Μεταξύ αυτών και ο τρεις φορές νικητής του Le Mans, Andre Lotterer. Ο Γερμανός αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Formula E με την Porsche. Όμως, όλα δείχνουν ότι με την έλευση των μονοθέσιων τρίτης γενιάς ο Lotterer δεν θα συνεχίσει στην κατηγορία.

Τέλος, η Porsche δήλωσε, ότι σκοπεύει να λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος WEC στο Μπαχρέιν, ως συμμετοχή εκτός συναγωνισμού. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας θέλουν να κάνουν ένα τελευταίο μεγάλο τεστ υπό συνθήκες αγώνα για το νέο τους “όπλο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με Porsche στο Pikes Peak ο Ken Block
BMW: Αυτό είναι το όπλο της στην κατηγορία LMDh
24 Ώρες Le Mans 2022: Θρίαμβος για την Toyota