Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες Le Mans 2022: Θρίαμβος για την Toyota

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 Ώρες Le Mans 2022: Θρίαμβος για την Toyota

ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες Le Mans 2022: Θρίαμβος για την Toyota

ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό Toyota GR010 με τον αριθμό 8 και πλήρωμα τους Hartley, Hirakawa και Buemi ήταν αυτό που πέρασε πρώτο την καρό σημαία. Ο θρίαμβος του Ιάπωνα κατασκευαστή επισφραγίστηκε με ένα εμφατικό «1-2».

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο αγωνιστικό της Toyota οδήγησαν οι Conway, Kobayashi και Jose Maria Lopez. Τα δύο GR010 εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι και λίγο πριν την συμπλήρωση των 16 ωρών. Τότε, το #7 που βρισκόταν εκείνη την στιγμή πρώτο αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το εμπρός υβριδικό σύστημα.

Ο οδηγός του, Jose Maria Lopez αναγκάστηκε να επανεκκινήσει το σύστημα, κάτι που έριξε το Toyota #7 στην δεύτερη θέση, έναν γύρο πίσω από το #8. Το GR010 των Conway-Kobayashi-Lopez θα κατάφερνε μέχρι την καρό σημαία να μπει και πάλι στον ίδιο γύρο με το προπορευόμενο #8, όμως ήταν ήδη αργά.

Advertisement
Advertisement

Οι Hartley-Hirakawa-Buemi θα έπαιρναν μία μεγάλη νίκη, την πέμπτη συνεχόμενη της Toyota στον ιστορικό αγώνα. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη για τον Buemi και η τρίτη για τον Hartley στο LeMans.

Σε ότι αφορά στην κατηγορία Hypercar η Toyota δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τους άμεσους ανταγωνιστές της. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η ομάδα της Glickenhaus (4 γύρους πίσω από το νικητή!) με το αγωνιστικό των Briscoe, Westbrook και Mailleux. Το δεύτερο αγωνιστικό της αμερικανικής ομάδας των Pla-Dumas-Derani τερμάτισε τέταρτο, 10 γύρους πίσω από τα Toyota.

Advertisement

Η μόνη άλλη συμμετοχή στην κατηγορία Hypercar, ήταν εκείνη της Alpine με ένα A480 και οδηγούς τους Negrao-Lapierre-Vaxiviere. Όμως, η προσπάθεια της γαλλικής ομάδας σημαδεύτηκε από προβλήματα τα οποία ανάγκασαν το αυτοκίνητο να μπει δύο φορές στα pits για επισκευές χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Τελικά θα τερμάτιζε στην 23η θέση, 18 γύρους πίσω από τα Toyota.

Υπόλοιπες κατηγορίες

Στην κατηγορία LMP2 επικράτησε η ομάδα της JOTA με το Oreca 07-Gibson και οδηγούς τους Stevens, Da Costa και Gonzalez. Το ταχύτερο από τα Oreca 07 τερμάτισε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Έκτοι ήταν οι ομόσταβλοί τους Kubica-Deletraz-Colombo. Στην 9η θέση της κατηγορίας (13η γενικής) τερμάτισε το πλήρωμα στο οποίο συμμετείχε και ο θρύλος του WRC, Sebastien Ogier.

Advertisement

Στην κατηγορία GTE Pro νικήτρια ήταν η Porsche με τους Bruni, Lietz και Makowiecki (28η θέση γενικής κατάταξης) καθώς η Corvette είχε πολλά προβλήματα με διπλή εγκατάλειψη. Δεύτεροι στην κατηγορία τερμάτισαν οι Guidi-Calado-Serra με Ferrari.

Τέλος, στην LM GTE Am τερμάτισαν πρώτοι (34οι στην γενική) οι Kearting, Chaves και Sorensen με Aston Martin Vantage AMR της TF Sport.

Advertisement

Ραντεβού του χρόνου σε ένα πολύ διαφορετικό Le Mans που θα συμμετέχει η Peugeot και πιθανότατα η Ferrari. Επίσης, θα έχει εορταστικό χαρακτήρα αφού ο διάσημος 24ώρος αγώνας συμπληρώνει 100 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
5+1 celebrities που τόλμησαν το 24ωρο Le Mans
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Εύκολο 1-2 για Red Bull, καταστροφή για Ferrari
BMW: Αυτό είναι το όπλο της στην κατηγορία LMDh