Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

BMW: Αυτό είναι το όπλο της στην κατηγορία LMDh

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW: Αυτό είναι το όπλο της στην κατηγορία LMDh

ΑΓΩΝΕΣ

BMW: Αυτό είναι το όπλο της στην κατηγορία LMDh

ΑΓΩΝΕΣ

Η BMW αποκάλυψε το σπορ πρωτότυπό της το οποία θα συμμετάσχει στην κατηγορία LMDh του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech SportsCar από το 2023. Με το αυτοκίνητο αυτό η Βαυαρική εταιρία εορτάζει και τα 50 χρόνια της θυγατρικής της BMW M.

Advertisement
Advertisement

Το σασί του αγωνιστικού είναι κατασκευασμένο από την Dallara και θα φέρει υβριδικό V8 κινητήρα κατασκευασμένο, φυσικά, από την BMW. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας ισχύος δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Ωστόσο, καθώς θα αγωνίζεται στην κατηγορία LMDh οι προδιαγραφές προβλέπουν συνολική ισχύ 500KW, ήτοι 670 ίππων.

Η BMW M Hybrid V8 θα αντιμετωπίσει στις πίστες παρόμοια LMDh αγωνιστικά από τις Cadillac, Acura και Porsche. Από το 2024, μάλιστα, θα συμμετάσχει και η Lamborghini στην κατηγορία. Στο πρωτάθλημα IMSA θα συμμετάσχουν από το 2023 και αυτοκίνητα της κατηγορίας LeMans Hypercar του WEC, έπειτα από την ενοποίηση των κανονισμών στα δύο πρωταθλήματα.

Advertisement
Advertisement

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Rahal Letterman Lanigan Racing θα τρέχει το πρόγραμμα της BMW για το IMSA στην Αμερική. Σύντομα, αναμένονται και οι πρώτες δοκιμές του αγωνιστικού στις ΗΠΑ, όμως η BMW δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ο Frnaciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH δήλωσε: “Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς ήταν το αγωνιστικό της κατηγορίας LMDh να είναι αναγνωρίσιμο ως BMW M. Και όλοι οι φίλοι της μάρκας μπορούν να δουν ξεκάθαρα ότι κουβαλάει όλα τα γονίδια της. Ανυπομονώ να το δω στην πίστα σύντομα“.

Advertisement

Το αγωνιστικό παρουσιάστηκε στα χρώματα της BMW M. Όμως, ο ακριβής χρωματισμός θα αποκαλυφθεί εν καιρώ από την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak θριαμβευτής!
Με Porsche στο Pikes Peak ο Ken Block

Advertisement