Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με Porsche στο Pikes Peak ο Ken Block

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Porsche στο Pikes Peak ο Ken Block

ΑΓΩΝΕΣ

Με Porsche στο Pikes Peak ο Ken Block

ΑΓΩΝΕΣ

Το «Hoonipigasus» με τους 1.400 ίππους, είναι το νέο αυτοκίνητο που ετοιμάζει η ομάδα του Ken Block για να «κατακτήσει» ο αμερικάνος οδηγός το Pikes Peak στις 26 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, ο Ken Block θα συμμετάσχει στην επόμενη ανάβαση του Pikes Peak με μια Porsche που έχει απόδοση 1.400 ίππων.

Το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο αποκαλεί «Hoonipigasus», έχει ένα χρωματικό συνδυασμό που αποτελεί φόρο τιμής στην Porsche 917/20 με το προσωνύμιο «Pink Pig». Το αυτοκίνητο, μπορεί να μην το δείχνει, αλλά από το εργοστάσιο της Porsche βγήκε το 1966 ως μια «ταπεινή» 912. Η ομάδα των μηχανικών του Ken Block τοποθέτησε έναν twin turbo 6κύλινδρο boxer κινητήρα 4,0 λίτρων, που με τις κατάλληλες επεμβάσεις, έφτασε να αποδίδει 1.400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, είναι όσο ακραία πρέπει για να αντιμετωπίσει τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται στη διαδρομή του «βουνού», με την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος να είναι «σετ» με το μπροστινό επιμηκυμένο μέρος του αυτοκινήτου. Η μετάδοση αφορά φυσικά και τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου, με τους μηχανικούς να έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στον περιορισμό του συνολικού βάρους και να καταφέρνουν να το «κρατούν» μόλις στα 1.000 κιλά.

Ο ίδιος ο Block, ανέφερε σχετικά πως «η ανάβαση του Pikes Peak είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους έγινα οδηγός ράλι(…). Η λίστα των οδηγών που έτρεξαν και κέρδισαν αυτή την ανάβαση περιλαμβάνει πολλούς από τους ήρωές μου: Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michele Mouton, Sebastien Loeb και Rod Millen είναι κάποιοι από αυτούς. Πάντα ήθελα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Pikes Peak και να διεκδικήσω τη νίκη στη γενική κατάταξη και τώρα, με τη συνεργασία της ομάδα μας με την BBi Autosport που δημιούργησαν αυτήν την εκπληκτική Porsche, έχω μια καλή ευκαιρία».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Mazda 3 με 1.217 ίππους για το Pikes Peak
Ο Ken Block και το Audi RS Q E-Tron στα χιόνια (+video)
Η αναγέννηση της Porsche 914

Advertisement

 

 

 

Advertisement