Porsche: Εγκαταλείπει το WEC στο τέλος του 2025
ΑΓΩΝΕΣ
Η γερμανική εταιρία θα αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA (WEC). Θα παραμείνει, όμως, στο πρωτάθλημα IMSA.
Ο Γερμανός κατασκευαστής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σήμερα με την οποίαν επιβεβαίωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από το WEC αλλά και την δέσμευσή του να συνεχίσει το 2026 να αγωνίζεται με την 963 LMDh στο Πρωτάθλημα SportsCar IMSA στη Βόρεια Αμερική.
WHAT CAR
Ο Μίχαελ Στάινερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη, και του οποίου η αρμοδιότητα περιλαμβάνει και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ που, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, δεν θα συνεχίσουμε τη συμμετοχή μας στο WEC μετά από αυτή τη σεζόν».
Δεν υπήρξε περαιτέρω εξήγηση του όρου «τρέχουσες συνθήκες», αλλά η απόφαση της Porsche να περιορίσει το πρόγραμμα PPM, το οποίο υποστηρίζει την ταυτόχρονη συμμετοχή στο WEC και το IMSA από το 2023, έρχεται σε αντίθεση με ένα πλαίσιο οικονομικών προβλημάτων για τη μάρκα.
Οι πωλήσεις της Porsche έχουν μειωθεί λόγω της εισαγωγής δασμών εισαγωγής στις ΗΠΑ και της μειωμένης ζήτησης στην Κίνα. Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Όλιβερ Μπλουμ, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 10% πριν από το 2029, καθώς σκιαγράφησε ένα μέλλον στο οποίο οι πωλήσεις της Porsche θα κορυφωθούν στις 250.000 αντί για τις 300.000+ του 2024.
Δυσαρέσκεια με το WEC
Βέβαια ο διευθυντής της Porsche Motorsport, Τόμας Λάουντεμπαχ δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρίας για αποχώρηση από το WEC δεν πάρθηκε μόνο με βάση οικονομικά κριτήρια. Ο Λάουντενμπαχ έκανε μια συγκεκαλυμμένη αναφορά στην Ισορροπία Ισχύος (Balance of Power) όταν είπε «έχουμε δει πολλά αποτελέσματα που είναι αμφισβητήσιμα».
Τόνισε τον σχεδόν τέλειο αγώνα που έδωσε η συμμετοχή της Porsche Penske Motorsport με το #6, τον οποίο μοιράστηκαν οι Έστρε, Βαντούρ και Κάμπελ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις 24 Ώρες του Λε Μαν τον Ιούνιο.
«Η δεύτερη θέση δεν είναι κακή αν κοιτάξεις τον ανταγωνισμό εκεί έξω, αλλά από την άλλη πλευρά πόνεσε επειδή το αυτοκίνητο #6 ήταν κοντά σε αυτό που θα αποκαλούσα τέλειο αγώνα», εξήγησε. «Ειλικρινά, το #6 θα έπρεπε να είχε κερδίσει τον αγώνα» δήλωσε ο Λάουντενμπαχ, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί η BoP στην σειρά.
Έτσι, το 2026 θα βρει την Porsche να συμμετέχει σε δύο σειρές αγώνων. Στο πρωτάθλημα IMSA της Βορείου Αμερικής και στην Formula E.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Η VW απολύει εκατοντάδες… κοπανατζήδες
Audi Baby E-Tron: Η ηλεκτρική αναγέννηση του κλασικού A2
Lepas: Μία νέα μάρκα της Chery για την Ευρώπη
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις