Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η συμμετοχή του Loeb στο Ράλι Πορτογαλίας να μην εξελίχτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όμως, ο Γάλλος όντας εθισμένος στην αδρεναλίνη και στο WRC δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό μακριά από τα bucket. Ο θρύλος του WRC επιστρέφει για το Ράλι Σαφάρι!

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ 23-26 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά Ράλι του πρωταθλήματος. Στην αφιλόξενη Σαβάνα της Κένυας οι οδηγοί θα αναμετρηθούν μεταξύ τους αλλά και με τα στοιχεία της φύσης για να κερδίσουν την καρό σημαία.

Ο Loeb έχει να συμμετάσχει σε Ράλι Σαφάρι από το μακρινό 2002! Τότε ήταν απλώς ένας νεαρός, φέρελπις οδηγός που οδηγούσε για μία ομάδα (Citroen φυσικά) η οποία δεν είχε ακόμη πλήρη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Είχε τερματίσει 5ος στην πρώτη του και μοναδική του μέχρι σήμερα συμμετοχή. Κατά τα επόμενα χρόνια ο Sebastien θα έχτιζε τον θρύλο του, όμως το Safari δεν θα βρισκόταν στο πρόγραμμα του WRC.

ogier-safari-21-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Με την επιστροφή στην Κένυα το 2021, ήταν η σειρά του Loeb να είναι απών. Όμως, το 2022 σηματοδοτεί την επιστροφή του Sebastien σε έναν θεσμό που έλειπε από το palmares του. Θα αγωνιστεί, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές φέτος, με το Ford Puma Hybrid Rally 1 της ομάδας M-Sport.

Η Κένυα είναι καταπληκτική. Είναι το Ράλι από το οποίο έχω τις περισσότερες αναμνήσεις” δήλωσε ο Loeb. “Θυμάμαι τότε υπήρχε μία ειδική 120 χιλιομέτρων. Είχαμε συνεχώς από πάνω μας ένα ελικόπτερο που μας προειδοποιούσε για εμφάνιση άγριων ζώων” συμπλήρωσε.

Advertisement

Στόχος του Sebastien; Η νίκη φυσικά. “Φυσικά ήταν ενθαρρυντικό το ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Πορτογαλία. Το Puma φαίνεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί περίφημα στο χώμα“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτος ο Evans, εκτός οι Loeb και Ogier!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Rovanpera περνάει μπροστά
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!

Advertisement