Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτος ο Evans, εκτός οι Loeb και Ogier!

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτος ο Evans, εκτός οι Loeb και Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτος ο Evans, εκτός οι Loeb και Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Elfyn Evans βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του Ράλι Πορτογαλίας έπειτα από μία επεισοδιακή πρώτη ημέρα. Με πολλά κλαταρίσματα αλλά και λάθη να σημαδεύουν τις προσπάθειες των πρωταγωνιστών η πρωτοπορία άλλαξε αρκετές φορές χέρια μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα, οι Sebastien Loeb και Sebastien Ogier δεν φαντάζονταν χειρότερη εξέλιξη για εκείνους στο επετειακό Ράλι Πορτογαλίας. Ο Loeb παρά το ότι χθες δήλωνε απαισιόδοξος για τον ρυθμό του, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης μετά την 4η ειδική διαδρομή με την οποία ολοκληρώθηκε το πρωινό σκέλος.

Όμως με την έναρξη της 5η ειδικής το απόγευμα, ο Γάλλος θα έκανε λάθος στην πρώτη κιόλας στροφή. Ο πίσω δεξιά τροχός είχε επαφή με τον τοίχο και αυτό θα ανάγκαζε τον Sebastien να σταματήσει λίγα μέτρα μετά.

Advertisement
Advertisement

Ο έτερος Sebastien, δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος αλλά είχε δύο κλαταρίσματα. Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και να πέσει πίσω στην γενική κατάταξη. Λίγο πριν το τέλος της ημέρας προβλήματα αντιμετώπισε και ο Thierry Neuville. Ο Βέλγος τον εμπρός αριστερά τροχό στην 8η ειδική διαδρομή. Επιδιόρθωσε το πρόβλημα ο ίδιος, αλλά δυστυχώς για εκείνον είχε υποστεί ζημιά και το ημιαξόνιο. Ο εκνευρισμός του μετά το τέλος της ειδικής ήταν εμφανής.

Advertisement

Έτσι, ο Elfyn Evans ο οποίος οδηγεί ταχύτατα και αλάνθαστα από την αρχή του Ράλι βρίσκεται στην κορυφή. Πίσω του  για 13,6 δευτερόλεπτα είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και ομόσταβλός του Kalle Rovanpera. Οι Sordo, Katsuta και Greensmith συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Τα δύο Toyota στην κορυφή έχουν αρχίσει να αποσπώνται από τους υπόλοιπους, όμως ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Το Ράλι Πορτογαλίας συνεχίζεται αύριο με ακόμη 7 ειδικές διαδρομές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera νικητής!
WRC: Loeb και Ogier επιστρέφουν στην Πορτογαλία!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Neuville την πρώτη ειδική