Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαφάρι: Καταστροφή για Neuville, θρίαμβος Ogier (videos)

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σαφάρι: Καταστροφή για Neuville, θρίαμβος Ogier (videos)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαφάρι: Καταστροφή για Neuville, θρίαμβος Ogier (videos)

ΑΓΩΝΕΣ

Για τρίτο συνεχόμενο ράλι η Hyundai Motorsport έχασε μία νίκη από τα χέρια της, βλέποντας τον πρωταγωνιστή της να διαλύει την ανάρτηση του i20 Coupe WRC. Αυτή τη φορά, ο άτυχος ήταν ο Thierry Neuville, που αντί να πλησιάσει στην κορυφή, πλέον βλέπει με κιάλια τον νικητή Sebastien Ogier!

Advertisement
Advertisement

Η καταστροφή για τον Βέλγο ήρθε στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του τελευταίου σκέλους του αγώνα –  τη μήκους 11.33 χιλιομέτρων Loldia 1. Παρότι στην εκκίνησή της είχε προβάδισμα σχεδόν ενός λεπτού, στα μισά της ΕΔ χτύπησε ένα βράχο και κατέστρεψε την πίσω δεξιά ανάρτηση του αγωνιστικού του.

Δείτε τις στιγμές της καταστροφής για τον Neuville, στο video που ακολουθεί…

Advertisement
Advertisement

Αυτό έφερε προσωρινά στην κορυφή τον Takatomo Katsuta της Toyota που έμεινε εκεί μόνο μία ειδική, προτού τον «προσπεράσει» ο teammate του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastien Ogier.

Έτσι ο Γάλλος έγινε ο νικητής του πρώτου Ράλι Σαφάρι μετά από 19 χρόνια και πλέον απολαμβάνει υγιές προβάδισμα 34 πόντων, προίκα της τέταρτης νίκης του στα έξι ράλι που έχουν γίνει φέτος (Μόντε Κάρλο, Κροατία, Σαρδηνία, Κένυα).

O Katsuta ολοκλήρωσε το ράλι 21.8 δευτερόλεπτα μακριά, ωστόσο πανηγύρισε το παρθενικό του βάθρο στο WRC, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην Toyota που είναι πλέον 59 πόντους μπροστά από τη Hyundai.

Advertisement

Το πρώτο i20 στην κατάταξη ήταν αυτό του Ott Tanak, με τα Ford Fiesta των Adrien Fourmaux και Gus Greensmith να ακολουθούν, αλλάζοντας θέσεις στο τελευταίο σκέλος, παρότι ο Γάλλος έλαβε ποινή 10 δευτερολέπτων.

Advertisement

Μετά την ατυχία της Παρασκευής, ο Kalle Rovanperä επέστρεψε στη μάχη το Σάββατο και σε ένα εξοντωτικό ράλι σαν αυτό στην Αφρική, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην έκτη θέση! Αντίστοιχα, ο Elfyn Evans ήταν δέκατος.

H τελική κατάταξη:

Advertisement

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι είναι στις 15-18 Ιουλίου και το Ράλι Εσθονίας.

Διαβάστε επίσης:
Επιβεβαίωση newsauto: Με υπέρ-ειδική στο κέντρο της Αθήνας το Ράλι Ακρόπολις
Σφοδρό ατύχημα σε αγώνα ράλι (+video)
Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική