Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Rovanpera περνάει μπροστά

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Rovanpera περνάει μπροστά

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Rovanpera περνάει μπροστά

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera εκμεταλλευόμενος την βροχή κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον teammate του Elfyn Evans στο τέλος της 3ης ημέρας του Ράλι Πορτογαλίας. Η διαφορά των δύο Toyota Yaris της Gazoo Racing είναι μόλις 5,7 δευτερόλεπτα και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς ένα συγκλονιστικό φινάλε!

Advertisement
Advertisement

Ο Evans κυριάρχησε στο πρωινό σκέλος της ημέρας αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά του από τον Rovanpera. Αυτή έφτασε ακόμη και στα 20 δευτερόλεπτα κάποια στιγμή στην 12η ειδική διαδρομή του Ράλι. Όμως, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με αντεπίθεση διαρκείας το απόγευμα κατάφερε να πλησιάσει και πάλι τον ομόσταβλό του.

Έτσι, στο τέλος της ημέρας εκμεταλλεύτηκε την βροχή στο δεύτερο πέρασμα από την Amarante για να βρεθεί στην πρώτη θέση. Η διαφορά, φυσικά, δεν είναι μεγάλη και όλα είναι ανοιχτά για την αυριανή 4η και τελευταία ημέρα του ράλι. Ο Evans ήταν ψύχραιμος στις δηλώσεις του: “Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα σε ορισμένα σημεία. Η βροχή δεν μας βοήθησε αλλά και ο Kalle οδήγησε ωραία”.

Advertisement
Advertisement

Τρίτος βρίσκεται στην γενική κατάταξη ο Katsuta επίσης με Toyota. Πίσω του τα δύο Hyundai των Sordo και Neuville. Ο Βέλγος μετά από τις ατυχίες της χθεσινής ημέρας, οδηγεί ταχύτατα και μειώνει συνεχώς την διαφορά από τους συνδυασμούς που προπορεύονται. Δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί ακόμη και το podium για τον Neuville.

Αντιθέτως, ο αγώνας έλαβε τέλος οριστικά για τους πολυπρωταθλητές Loeb και Ogier. Ο Loeb αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo του αυτοκινήτου του, ενώ και ο Ogier αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και σήμερα. Αρχικά είχε έξοδο και η εξάτμισή του έπιασε φωτιά λόγω διαρροής υγρού φρένων.

Advertisement

Αύριο το Ράλι Πορτογαλίας ολοκληρώνεται με πέντε ακόμη ειδικές διαδρομές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Loeb και Ogier επιστρέφουν στην Πορτογαλία!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Ο Neuville την πρώτη ειδική
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Πρώτος ο Evans, εκτός οι Loeb και Ogier!