Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο περσινός πρωταθλητής της Formula E, Nyck de Vries ήταν ο νικητής του δεύτερου e-prix στο Βερολίνο. Ο Ολλανδός κέρδισε την εκκίνηση και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι την καρό σημαία. Η Mercedes, μάλιστα, πέτυχε το 1-3 καθώς ο Vandoorne τερμάτισε πίσω από τον χθεσινό νικητή Mortara, στην 3η θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο De Vries ξεκινούσε τρίτος με τους Mortara και Frijns μπροστά του. Στην πρώτη στροφή, ο Mortara προσπαθώντας να αμυνθεί από τον Frijns άφησε ανοιχτή την πόρτα στον De Vries  ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε περνώντας μπροστά.

Ο οδηγός της Mercedes έχασε προσωρινά, μόνο, την πρωτοπορία όταν πήρε το attack mode του. Δύο γύρους αργότερα, όμως, πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Mortara. Ο Ελβετός εφάρμοσε την ίδια στρατηγική με χθες, αφήνοντας το δικό του attack mode για μετά την μέση του αγώνα.

Όμως, ο De Vries διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, παίρνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη μετά τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Έτσι, ο πρωταθλητής έδωσε τέλος σε ένα πολύ άσχημο σερί αποτελεσμάτων. Ο ομόσταβλός του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Stoffel Vandoorne ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Mercedes στον εντός έδρας αγώνα της τερματίζοντας τρίτος.

Advertisement

Μεγάλος κερδισμένος, όμως, του διπλού αγώνα στο Βερολίνο δεν ήταν άλλος από τον Edoardo Mortara. Ο οδηγός της Venturi έπειτα από την εντυπωσιακή του βαθμολογική συγκομιδή έχει περάσει στην δεύτερη θέση της κατάταξης, υποσκελίζοντας τον Jean-Eric Vergne. Ο Γάλλος αν και τερμάτισε δεύτερος χθες δεν μπόρεσε να είναι εξίσου ανταγωνιστικός σήμερα. Τερμάτισε μόλις ένατος μπροστά από τον Mitch Evans. Συγκλονιστική ήταν στο τέλος η μάχη μεταξύ Frijns και Da Costa με τον Ολλανδό τελικά να τερματίζει πέμπτος.

Το επόμενο E-prix θα είναι εκείνο της Τζακάρτα στις 4 Ιουνίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Αποκαλυπτήρια για τα μονοθέσια 3ης γενιάς
Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes!
Formula E: Ο Mortara νικητής υπό διερεύνηση στο Βερολίνο