Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes!

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes!

ΑΓΩΝΕΣ

Επιβεβαιώθηκε η εδώ και μήνες φημολογούμενη συμμετοχή της McLaren στην Formula E από το 2023! Η βρετανική ομάδα θα πάρει την θέσης της Mercedes-EQ στο grid, ενώ θα χρησιμοποιεί σύστημα κινητήρα-μετάδοσης από την Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα από το Woking είχε υπογράψει ήδη από το 2021 προσύμφωνο εισόδου στο πρωτάθλημα της Formula E. Όμως, για διάφορους λόγους – με την πανδημία να είναι ο κυριότερος εξ αυτών- η McLaren είχε αναβάλει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την διοργανώτρια αρχή.

Με την έλευση της νέας χρονιάς ο Zak Brown -επικεφαλής της McLaren- έδειξε αποφασισμένος να “τρέξει” αμέσως την υπόθεση Formula E. Οι συζητήσεις με την Mercedes είχαν αρχίσει ήδη από τον Φεβρουάριο, πριν η γερμανική ομάδα ανακοινώσει ότι θα αγωνιζόταν για τελευταία χρονιά φέτος στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, η McLaren θα απορροφήσει τα περιουσιακά στοιχεία και το προσωπικό της ομάδας που συμμετείχε ως Mercedes στην Formula E. Θα προσθέσει, φυσικά, και δικά της στοιχεία. Η βάση της ομάδας δεν θα μεταφερθεί στο Woking, έδρα της McLaren. Αντ’ αυτού θα δημιουργηθεί ένα παράρτημα κοντά στο Brackley όπου στεγάζονται τα αγωνιστικά τμήματα της Mercedes. Σε ότι αφορά τους οδηγούς της ομάδας είναι άγνωστο ακόμη το τι θα πράξει η McLaren. Τα συμβόλαια των De Vries και Vandoorne λήγουν φέτος.

Ο Zak Brown δηλώνει ενθουσιασμένος με την εξέλιξη: “Με την συμμετοχή της στην Formula E από το 2023 η McLaren διευρύνει τους ορίζοντές της. Επίσης, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα αποτελέσουμε την συνέχεια μιας ήδη κορυφαίας ομάδας του χώρου”.

Advertisement

Η ένατη σεζόν της Formula E θα διεξαχθεί με τα νέα μονοθέσια 3ης γενιάς. Η συμμετοχή της McLaren έρχεται να προστεθεί στις μέχρι τώρα επιβεβαιωμένες των Jaguar, Porsche, Nissan και Maserati.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!
Formula E: Ο Vandoorne κατακτά το Μονακό!
Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)

Advertisement