Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Σπεσιαλίστας!

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Σπεσιαλίστας!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Σπεσιαλίστας!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Mitch Evans κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα στην Ρώμη, αυτή τη φορά με μία ριψοκίνδυνη στρατηγική. Ο οδηγός της Jaguar δεν χρησιμοποίησε το attack mode παρά στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας. Το ρίσκο, όμως, απέδωσε και παρά τα πολλά απρόοπτα του αγώνα ο Νεοζηλανδός αναδείχτηκε και πάλι νικητής.

Advertisement
Advertisement

“Μην αλλάξετε τίποτε στο αυτοκίνητο” ήταν τα λόγια του Evans στο team radio μετά την χθεσινή του νίκη. Και στην Jaguar προφανώς τον άκουσαν. Ο Evans κατετάγη 4ος στα δοκιμαστικά και στα αρχικά στάδια του αγώνα κρατήθηκε με ευκολία στο group των πρωτοπόρων.

Εκείνο απαρτιζόταν από τους Vergne (poleman), Dennis, Lotterer, τον ίδιο τον Evans, τον Bird και τον Frijns. Ο Evans ακολούθησε την άνοδο του Lotterer στα πρώτα λεπτά του E-Prix και με 32 λεπτά κανονική διάρκειας να απομένουν θα τον προσπερνούσε.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η κίνηση τον έφερε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Vergne λίγο πριν το πρώτο Safety Car. Ο Evans έκανε εξαιρετική επανεκκίνηση περνώντας τον Vergne στην ευθεία εκκίνησης του σιρκουί. Σύντομα, όλοι οι οδηγοί γύρω του θα έβγαιναν στην εξωτερική του hairpin της Piazza Marconi για να πάρουν το επιπλέον boost.

Όχι, όμως, ο Evans κι ας είχε χάσει την πρωτοπορία εν τω μεταξύ από τους Frijns και Lotterer. Ο Νεοζηλανδός περίμενε υπομονετικά μέχρι και 6 λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας για να κάνει την κίνησή του. Έτσι, ήταν ο μόνος που διέθετε attack mode στο τέλος του αγώνα.

Advertisement

Με την επανεκκίνηση, θα ανακτούσε γρήγορα την πρωτοπορία την οποία δεν θα έχανε μέχρι την καρό σημαία. Σπουδαίο αγώνα έκανε και ο πρώην οδηγός της Toro Rosso, Jean-Eric Vergne. Άσκησε ασφυκτική πίεση στον Evans κατά τον τελευταίο γύρο αλλά ο Νεοζηλανδός δεν λύγισε. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Frijns, Lotterer, Vandoorne, Wehrlein, Turvey, Di Grassi, Buemi και Askew. Στις βαθμολογίες προηγούνται ο Jean-Eric Vergne και η Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Sebastian Loeb: Με Ferrari στο DTM!
Άγριο ξύλο σε αγώνα NASCAR (+video)
Formula E: Ο Mitch Evans νικητής στον πρώτο αγώνα της Ρώμης!

Advertisement