Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Mortara νικητής υπό διερεύνηση στο Βερολίνο

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο Mortara νικητής υπό διερεύνηση στο Βερολίνο

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Mortara νικητής υπό διερεύνηση στο Βερολίνο

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Edoardo Mortara ήταν ο νικητής του πρώτου από τα δύο e-prix που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο. Η νίκη του, όμως, βρίσκεται υπό διερεύνηση λόγω πιθανής υπέρβασης του ορίου ταχύτητας ενώ έπαιρνε την θέση του στο grid.

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση του οδηγού της Venturi από την pole ήταν ιδανική την στιγμή που ο Vergne έπεφτε από την 2η στην 5η θέση. Αυτό έφερε τους Sims, Da Costa και Lotterer πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Da Costa θα ήταν επιθετικός στα πρώτα στάδια του αγώνα προσπερνώντας τον Sims για την δεύτερη θέση.

Με την συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών ήρθε το μήνυμα από το race control για πιθανή παράβαση του Mortara η οποία θα εξεταστεί μετά το τέλος του αγώνα. Οι μάχες πίσω από τον Ελβετό ήταν συνεχείς με τους οδηγούς να αλλάζουν θέσεις κατά τα πρώτα attack modes. Με 25 λεπτά στον αγώνα ο Lotterer είχε περάσει δεύτερος.

Advertisement
Advertisement

Ο Mortara πήρε για πρώτη φορά το δικό του attack mode στα μέσα του αγώνα. Έχασε προσωρινά την δεύτερη θέση από τον Lotterer αλλά αμέσως πέρασε και πάλι μπροστά. Την ίδια στιγμή είχε αρχίσει και η άνοδος του Vandoorne ο οποίος στην αρχή του αγώνα είχε βρεθεί εκτός δεκάδας. Θα έφτανε μέχρι την τρίτη θέση.

Advertisement

Θέσεις κέρδιζες εν τω μεταξύ και ο Vergne. Ο Γάλλος θα κατάφερνε τελικά να ξαναπεράσει στην δεύτερη θέση από την οποία είχε εκκινήσει. Όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει σε καμιά περίπτωση τον Mortara ο οποίος πήρε μία άνετη νίκη. Αυτή ήταν η δεύτερη της σεζόν για τον οδηγό της Venturi.

Advertisement

Ο όγδοος γύρος της σεζόν διεξάγεται αύριο και πάλι στην πίστα του Βερολίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Vandoorne κατακτά το Μονακό!
Formula E: Αποκαλυπτήρια για τα μονοθέσια 3ης γενιάς
Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes!